avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare datorie

buna ziua.am da bani la cineva si nu prea mai are de gand sa mii dea,cu toate ca am act de mana facut cu el,problema e ca,i-am mai dat niste msg de amenintare,am zis ca poate il fac sa.mi dea banii.acum imi zice ca o sa se duca la politie cu mesajele de la mine.poate sa-mi faca ceva politia?mentionez ca nu sunt pe abonament.va multumesc
Cel mai recent răspuns: CI Ioana Butan , Avocat 13:46, 26 Octombrie 2009
Stimate utilizator,

puteti actiona in justitie persoana care refuza sa va inapoieze imprumutul. Este in avantajul dvs. existenta unui inscris sub semnatura privata care confirma imprumutul.

Va trebui sa platiti taxa de timbru dar aveti sanse de a obtine o hotarare favorabila.

In privinta mesajelor, nu stiu ce i-ati scris, dar nu cred ca ar indrazni sa mearga la Politie cand, in realitate, stie ca este dator.

Aveti grija ca actiunea in recuperarea sumei se prescrie in 3 ani.

succes
av. Ileana Schwarz
in baza inscrisului sub semnatura privata, mergeti la un executor judecatoresc si notificati-l pe imprumutat sa va dea banii.
daca nu va da curs notificarii, actionati-l in instanta .
la instanta cerere
eu as incerca si-o plangere penala pt abuz de incredere, mai ales ca nu implica plata niciunei taxe din partea partii vatamate
va multumesc

Alte discuții în legătură

Recuperare imprumut facut cu chitanta de mana dorelbaiu dorelbaiu In 30.11.2006 am imprumutat o persoana cu suma de 10.000 Ron in baza unei declaratii de mana, scrisa de cel care a imprumutat banii, cu toate datele lui ... (vezi toată discuția)
Chitanta sub semnatura privata ella24 ella24 Buna ziua. Am imprumutat de la o persoana o suma de bani(mai precis 35.000 ron) si am semnat o chitanta sub semnatura privata in care ma oblig ca pana la ... (vezi toată discuția)
Imprumut "prieten" ticusorin ticusorin Buna ziua, Am imprumutat un \"prieten\" cu suma de 1.500 euro. Nu am facut nici un document, dar am un martor care a fost de fata cand i-am dat banii. Acum ... (vezi toată discuția)