avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumut "prieten"
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumut "prieten"

Buna ziua,

Am imprumutat un "prieten" cu suma de 1.500 euro. Nu am facut nici un document, dar am un martor care a fost de fata cand i-am dat banii. Acum nu-mi mai raspunde la telefon, ma evita total... are mari pb de cand si-a platit ultima rata la un apartament.

Eu am incercat sa "smulg" macar pe e-mail confirmarea ca i-am dat banii, mi-a raspuns si a confirmat imprumutul dar nu si suma explicit. Au trecut mai bine de 6 luni, initial era vorba de 2 saptamani... si deja mi-am pierdut rabdarea cu el. Ce optiuni am? :(

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ticusorin , utilizator 17:09, 3 Noiembrie 2009
elga50 a scris:

Dupa felul in care se comporta.... e mai mult decat clar ca nu veti mai vedea banii inapoi si nici posibilitati legale nu aveti sa-l faceti sa vi-i inapoieze.
Nu puteti decat sa apelati la recuperatori, care in schimbul unui comision v-ar putea recupera o parte din bani, dar pentru ca deja timpul nu mai conteaza, concentrati-va atentia la modul cum vi i-ati putea alege, sa nu cadeti din lac in put.

Nu pot sa nu o competez pe colega mea de forum , asa ca trebuie sa spun ca in viziunea utilizatorilor acestui forum , acesti recuperatori sunt niste baiati civilizati care o sa-l roage frumos pe datornic sa va dea banii inapoi pentru ca va trebuie , . ;) deoarece instigarea la comiterea unei infraciuni este pedepsita de lege .

As fi totusi curios ce le-ati spune recuperatorilor si cum le-ati dovedi ca aveti bani de recuperat , avand in vedere faptul ca exista si martori mincinosi , si pot sa dea de belea .
mai incercati niste mailuri gen: ti-am dat 1500 euro cand ai nevoie nu?-prin aceasta formula in cazul in care raspunde se poate confirma si suma si puteti merge la politie povestind ca este o practica a lui de a insela lumea....este tot ce imi vine in minte:">
Trebuie sa aveti grija ca daca mai insistati mult poate sa va acuze de hartuire !
martorii nu va sunt de nici un folos in cazul de fata !!
o solutie ar fi sa incercati sa-l determinati sa semneze cel putin un inscris sub semnatura privata , prin care sa recunoasca imprumutul
de ex . faceti un contract de imprumut scris de mana , semnat de dvs si dansul .
cu acest inscris puteti ulterior sa-l actionati in instanta in vederea recuperarii prejudiciului .

spuneti-i ca vreti sa mergeti la politie sa -i faceti plangere dar, daca semneaza un astfel de act , ii mai acordati o perioada de gratie . ;);)
poate cedeaza .
nu uitati sa mentionati data in contract si termenul de rambursare a sumei .
Sau ati putea sa motivati ca solicitati acest contract de imprumut scris de mana , pentru ca intelegeti ca trece printr-o perioada dificila si vreti sa-i dati un anumit termen pana la care sa va restituie imprumutul .

Chiar daca eu cred ca nu o sa vrea sa va semneze acest inscris , dumneavoastra trebuie sa incercati .

Sa nu uitati sa mentionati data in contract si termenul de rambursare a sumei .

Alte discuții în legătură

Certificare imprumut madd madd Buna ziua! Am imprumutat unei cunostinte o suma de bani si de 3 ani tot incerc sa-i recuperez. Daca il conving sa semneze la notariat o declaratie prin care ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii dati cu imprumut? silvia_cristi silvia_cristi am imprumutat pe cineva de multi bani si acum zice ca nu are de unde sa mi dea. chitanta la mana nu am facut ca am avut incredere. toata familia lor stie cati ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre doua persoane fizice ContSters103115 ContSters103115 buna seara! am imprumutat unei persoane o suma de bani(1000 euro)mai am posibilitatea sa recuperez aceasta suma de bani.am doar chitanta cum au fost trimisi ... (vezi toată discuția)