avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum recuperez banii dati cu imprumut?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum recuperez banii dati cu imprumut?

am imprumutat pe cineva de multi bani si acum zice ca nu are de unde sa mi dea. chitanta la mana nu am facut ca am avut incredere. toata familia lor stie cati bani are sa imi dea .ma gandeam sa o inregistrez cumva ca sa am o dovada cu care sa ma duc la politie .ce imi recomandati? este bine ce fac? vreau sa o dau si in judecata. cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Georgegeok , utilizator 16:06, 26 Mai 2019
Situatia e foarte incurcata.
Proba se face cu inscrisuri in procesul civil.Nu cred ca veti reusi sa audiati martori sa dovediti datoria.
Daca aveti noroc puteti obtine o hotarare judecatoreasca dar nu ca urmare a audierii martorilor.

Trebuie sa incercati o plangere penala dar e greu de spus daca fapta constituie infractiune.
Probabil ca nu aveti ce face si va trebui sa incercati o inregistrare asa cum spuneti.
In procesul penal pot fi audiati martori dar nu stiu daca fapta constituie infractiune, motiv pentru care nu se stie daca vor fi audiati martori.

Ar trebui sa consultati verbal un avocat pentru a se cunoaste toate amanuntele.

avocat Claudiu Lascoschi
Buna ziua,

nu la politie trebuie sa mergeti. Aceasta problema se va rezolva la instantele de judecata civile.
Fara inscrisuri lucrurile sunt dificile in cazul imprumutului.
Oricum, trebuie sa va sfatuiti indeaproape cu un avocat pentru a obtine inainte de proces dovezi ale acestui raport juridic.

av. Boncu
Personal, am rezerve serioase ca fara noroc va rezolva printr-un proces civil.
La politie in urma unei plangeri s-ar putea ajunge la un rezultat cu incheierea unui inscris.
Persoana ar incheia sau nu un act scris?
Eu cred ca daca i se face plangere la politie in secunda doi omul cu pricina isi ia avocat. Acel avocat o sa-i spuna ca nu este infractiune si o sa-l invete sa declare ca nu a primit niciodata o suma de bani.....punct.
Cred ca totul se va juca pe ce se poate aduna mai inainte de procesul civil. Nu trebuie uitata nici varianta imposibilitatii morale de preconstituire a unui inscris.
Raman la concluzia ca in civil se poate gasi un raspuns.

av. Boncu
Ultima modificare: Marți, 20 Ianuarie 2009
Boncu Constantin, Avocat
Si eu am imprumutat pe cineva cu o suma mare de bani bani si acum zice ca nu mai vrea sa mi restituie.Chitanta la mana nu am,dar cand i-am imprumutat banii nu i-am dat din mana si i-am alimentat cardul.Nu mai am chitanta dar baniesc ca se poate cere un extras de cont,nu?De atunci a trecut un an si ma tot poarta cu vorba sau ma trimite la plimbare.Sa ma duc la politie ,ce imi recomandati?Vreau sa o dau si in judecata,cum sa procedez SI CE SANSE AM SA IMI RECUEREZ BANII?Am avut incredere in persoana respectiva si acum imi rade in fata!Faptul ca i-am alimentat cardul cu acea suma paote constituii dovada ca i-am imprumutat acei bani?Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare un raspuns.O zi buna tuturor!

Alte discuții în legătură

Imprumut intre persoane fizice cusmanm cusmanm sper ca nu am gresit forum-ul, daca DA, scuze... un contract (formular tip) de imprumut intre persoane fizice este \"valabil\", daca nu este incheiat la ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am imprumutat pe cnv cu o suma destul de mare de bani, peste 20.000 de euro ... andreea27 andreea27 Buna seara! Supun atenției dvs.urmatoarea situație. Am imprumutat pe cnv cu o suma destul de mare de bani, peste 20000 de euro.Singura dovada a ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani imprumutati fmaria fmaria Cum pot recupera niste bani imprumutati prin transfer bancar? Transferul bancar a fost facut cu titlu de imprumut dar....,nu se specifica nici o data de ... (vezi toată discuția)