avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare bani imprumutati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare bani imprumutati

Cum pot recupera niste bani imprumutati prin transfer bancar?
Transferul bancar a fost facut cu titlu de imprumut dar....,nu se specifica nici o data de inapoiere a banilor.Au trecut 18 luni si as dori sa-i recuperez. Sa-l dau in judecata?:sorry:
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: fmaria , utilizator 09:46, 7 Octombrie 2011
Daca pe acel document bancar apare mentiunea ca banii au fost virati in contul acelei persoane cu titlu de imprumut, aveti o dovada scrisa cu privire la existenta acelui imprumut. Problema se va pune, in lipsa unui contract scris de imprumut, in ce priveste dovedirea celorlalte aspecte ale imprumutului - data scadentei, dobanda etc. Oricum inainte de a proceda la introducerea unei actiuni in instanta, va trebui sa notificati debitorul cu privire la plata acestei sume de bani. Poate va va raspunde la notificare, isi va recunoaste datoria, si in acest caz ca exista un inceput de dovada scrisa, si veti putea dovedi si cu alte mijloace de proba - interogatorii, martori, acest imprumut.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare imprumut dat unei rude Ana_dana Ana_dana Buna ziua, Acum 2 ani de zile am imprumutat o ruda apropiata cu promisiunea ca voi primi banii inapoi in 2 luni. Au trecut mai bine de 2 ani de atunci si ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez un imprumut acordat unei firme? LidiaBeta LidiaBeta Buna ziua, Acum 2 luni am acordat cu imprumut, o suma de bani catre firma unui prieten. Tranzactia a fost facuta prin transfer bancar, on line, din contul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am imprumutat unei persoane in 4 transe bani prin ... Natcar Natcar Buna ziua! Am imprumutat unei persoane in 4 transe bani prin transfer bancar. De fiecare data am mentionat la Detalii Imprumut si asa apare pe OP. Se pare ca ... (vezi toată discuția)