avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare imprumut dat unei rude
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare imprumut dat unei rude

Buna ziua,

Acum 2 ani de zile am imprumutat o ruda apropiata cu promisiunea ca voi primi banii inapoi in 2 luni. Au trecut mai bine de 2 ani de atunci si sub pretextul ca trece printr-o perioada financiara dificila, nu vrea sa mi-i inapoieze. Este clar rea vointa, eu stiu sigur ca nu are chiar asa mari probleme financiare, putea sa inapoieze macar in transe sau macar o parte din imprumut. Eu mi-am cam pierdut rabdarea si as vrea sa stiu ce pot face.
Mentionez ca nu am facut contract scris fiind vorba de o ruda apropiata pe care de altfel am mai imprumutat-o in trecut si care mi-a dat atunci banii inapoi cand a promis. In schimb i-am dat banii prin transfer bancar si exista multe persoane in familia noastra care stiu de acest imprumut.
Ce se poate face? Si cum pot acum dovedi ca i-am dat imprumultul in cazul in care nu ar mai recunoaste? Pot s-o fortez sa recunoasca cumva, poate printr-un sms, e-mail? Ar conta asta in instanta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Octombrie 2014
Ana_dana, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 15:28, 18 Octombrie 2014
Banii au fost dati prin transfer bancar ?
A zis ca sunt prin banca. Ajuta aceasta chestiune?
e simplu ca buna buna

o dati in judecata si obtineti titlu

motivati cum ca ati fost in imposinilitatea preconstituiri unui inscris ca sunteti neamuri/prieteni amanti etc etc ..si administrati toate dovezile imprumutului

apoi executati titlul obtinut constand in hotarea instanteihotararea
Aveti idee cat dureaza un astfel de proces? In timpul lui persoana imprumutata poate prezenta dovezi ca nu datoreaza suma pretinsa?
Da, banii au fost dati prin transfer bancar din contul meu in contul ei. Multi membri ai familiei stiu de acest imprumut si au fost deseori martori cand ruda mea recunostea ca a luat imprumutul de la mine. Ba chiar unii membrii ai familiei au si facut presiuni asupra ei sa imi returneze imprumutul, fara rezultat.
Ma gandeam ca acest lucru poate ajuta in instanta chemandu-i ca martori, asta in eventualitatea in care ruda nu mai recunoaste ca a luat acest imprumut de la mine in lipsa unui contract.
De asemenea, m-ar interesa si daca exista un termen de prescriptie pentru o astfel de fapta? Imprumutul a fost dat acum 2 ani jumatate, in acest timp, fiind vorba de o ruda apropiata nu am facut nimic, gandindu-ma ca pana la urma vom rezolva problema amiabil. Dar acum fiind sigura ca e rea vointa, vreau sa actionez cumva. Se prescrie candva aceasta fapta daca eu nu actionez in instanta?

Alte discuții în legătură

Am împrumutat unui verișor 3000 de euro acum 8 ani, din care mi-a înapoiat 1000, acum 2 ani. pot folosi mesajele whatsapp/facebook ca dovadă în instanță? mboncalo mboncalo Buna ziua. Am imprumutat unui verisor 3000 EUR acum 8 ani din care mi-a inapoiat 1000 acum 2 ani. Fiind la limita cu rabdarea, i-am dat ultimatum ca ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani imprumutati fmaria fmaria Cum pot recupera niste bani imprumutati prin transfer bancar? Transferul bancar a fost facut cu titlu de imprumut dar....,nu se specifica nici o data de ... (vezi toată discuția)
Concubinaj - cum recuperez suma imprumutata? eunice77 eunice77 Buna, Ma poate ajuta cineva si pe mine? Am locuit impreuna cu un barbat 5 ani, la un moment dat i-am imprumutat 6000 lei dar fara martori. Acum ne-am ... (vezi toată discuția)