Ma poate ajuta cineva si pe mine? Am locuit impreuna cu un barbat 5 ani, la un moment dat i-am imprumutat 6000 lei dar fara martori. Acum ne-am despratit ,dar banii nu vrea sa imi mai dea inapoi... el spune sa consider ca i-am platit chirie. #-o
El nu trebuia sa platesca impozit daca m-a tinut in chirie catre stat?
buna ziua .
trebuia sa aveti cel putin un inscris sub semnatura privata , prin care fostul concubin recunostea faptul ca i-ati imprumutat suma respectiva .
in lipsa unui astfel de inscris este greu de dovedit ca i-ati dat acea suma de bani .
nu se admite proba cu martori in instanta, pt. un imprumut al carui cuantum depaseste 200 ron. :(
daca de exemplu i-ati acordat imprumutul prin intermediul bancii, aveti sanse de recuperare a sumei imprumutate. in sensul ca ati transferat suma de bani din contul dvs. in contul dansului . dar banuiesc ca nu ati procedat astfel .
I-ati transferat banii intr-un cont al lui sau i-ati dat banii in mana?
Daca e a doua varianta, nu aveti nici o sansa de recuperare.
Unii consultanti de pe forum v-ar sugera sa mergeti la politie sa ii faceti plangere penala pt inselaciune, dar si acolo aveti nevoie de dovezi ( inscrisuri, martori etc.).
Deci banii i-am dat fratelui lui, personal in mana.... dar fara martori... ma indoiesc ca si frate sa recunoasca...:(( Am avut incredere... urma sa ne casatorim.... dar... mi-am dus copilul la mine si atunci m-a dat afara din casa.... casa in care am bagat 1000 ron lunar timp de 5 ani , am luat bunuri.... etc:(