avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce poți face atunci când concubina te înșală și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce poți face atunci când concubina te înșală și te lasă cu un împrumut la bancă ?

Buna ziua,

In urma cu 2 luni am facut un imprumut la banca (ING - nevoi personale ) pentru a o ajuta pe concubina mea care nu putea sa faca acest imprumut. Este vorba de 5000 de lei. Intre timp noi ne-am despartit (am gasit dovezi ce mi-au demonstrat ca ma manipula si insela) . Pana in acest moment a platit 2 rate dar nu am garantia ca se va tine de cuvant pana la capat intrucat este vorba de 2 ani de plata.

Cu banii imprumutati am cumparat un laptop la insistentele ei , iar restul de bani i-am transferat in contul ei sa isi plateasca facultatea. Laptopul este cumparat de mine cu factura pe numele meu (este in posesia ei) , facultatea nu a mai fost platita bineinteles iar banii au fost tocati. Laptopul a costat in jur de 27 de milioane.

Se poate actiona in vreun fel ca responsabilitatea imprumutul sa ii fie transferata ? Sau se paote face ceva legal ?

Exista vreo cale legala prin care sa ies din acest noroi in care m-am bagat? Sau trebuie sa astept ca efectiv sa nu mai plateasca pentru a putea actiona legal ? Daca da, ce pot face atunci ?

Banuiesc ca nu, dar neavand expertiza dumneavoastra am zis ca nu strica o intrebare. Pot reveni cu detalii, am diferite dovezi din care reiese ca ea s-a rugat de mine sa fac imprumutul si etc (SMS-uri , martori, banii au fost tranferati etc) , dar cum sunt sceptic baniesc ca sunt suficiente detaliile deja furnizate.

Vreau sa spun sa imi este efectiv rusine de ceea ce va povestesc dar asta se intampla cand doresti sa faci un bine cuiva asa ca nu o voi lua ca o dovada de prostie pura ci mai mult naivitate, dar imi doresc sa stiu daca pot face ceva legal sau mai bine trec la plata imprumutul de catre mine insumi.

Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Daredevil14 , utilizator 13:24, 4 Noiembrie 2017
in niciun caz nu puteti transfera responsabilitatea imprumutului , daca dansa nu este parte in contract..Suma este mica pt a merita sa deschideti o actiune in pretentii in care sansele sa castigati sunt minime.
Daca imprumutul este pe numele dvs. si concubina nu a semnat si ea imprumutul nu puteti antrena obligatia ei de plata.
Am inteles.

Laptopul se poate recupera legal ? Factura pe numele meu , platit cu cardul meu.
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2017
Daredevil14, utilizator
Daca concubina sustine ca e cadou din partea dvs. NU. Ati facut vreun act din care sa rezulte ca ati imprumutat-o cu bani si dansa se obliga sa vi-i restituie?
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2017
prepeleac, utilizator
Desi pentru unii inseamna o avere, suma de 5000 lei este prea mica pentru a merita efortul in Justitie.
Ziceti merci ca ati "scapat" destul de ieftin si lasati totul in urma! Si fiti mai atent pe viitor cui faceti cadouri de acest gen!
Teoretic, laptopul este al dvs. Daca ati locuit impreuna poate fi declarat ca furat.
Dar merita sa faceti plangere la Politie pentru furt? Sa fiti sacait cu fel de fel de declaratii, dovezi, martori, etc?
Va spune unul care a ramas cu o "gaura" de peste 65.000 lei dupa o casnicie ratata, unde "fosta" era trecuta in contractul de imprumut ca si coplatitor! Ei, si ce? Am platit si platesc doar eu...

Alte discuții în legătură

Concubinaj - cum recuperez suma imprumutata? eunice77 eunice77 Buna, Ma poate ajuta cineva si pe mine? Am locuit impreuna cu un barbat 5 ani, la un moment dat i-am imprumutat 6000 lei dar fara martori. Acum ne-am ... (vezi toată discuția)
Imprumut - cum recuperez suma data cu imprumut? benqu86 benqu86 am imprumutat pe cineva cu o suma de1000 lei pt a pleca in germania, tipul respectiv insa acu cand trebuie sa returneze banii ma evita , ce actiuni legale pot ... (vezi toată discuția)
Imprumut pe numele pentru altcineva dalela23 dalela23 am si eu o problema destul de delicata.X-( acum aproximativ 2 ani am imprumutat din banca 47 milioana pentru mama mea, iar acum 1 an jumatate am luat un ... (vezi toată discuția)