avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... imprumut pe numele pentru altcineva
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

imprumut pe numele pentru altcineva

am si eu o problema destul de delicata.X-(
acum aproximativ 2 ani am imprumutat din banca 47 milioana pentru mama mea, iar acum 1 an jumatate am luat un laptop in rate care este acum la mama mea.#-o
lucram la o societate din constanta iar mama mea nu lucra iar tatal meu( care de fapt m-a crescut nu este tatal meu biologic si nici nu ii port numele) cred ca nu lucra nici el in perioada aia. ulterior tatal meu a plekat ion italia. el a lucrat multi ani si in israel, deci financiar familia nu a avut probleme, a fost atunci o perioada mai delicata.
banii care i-am imprumutat din banca au ajuns la ai mei, au pus termopane, etc, ce au mai facut ei nu stiu.
din cei 47 mil eu am luat doar 7 mil, pentru un telefon mobil, pe care i-am inapouiat vara trecuta.
pana acum 2 luni mama a platit rata la banca, dupa cum spunea si ea ca banii au fost cheltuiti de ei.
acum un an si ceva am luat si un laptop pentru mine, pecare l-am platit eu din august 2006 pana in martie 2007, precizez ca nu toate chitantele sunt pe numele meu pentru ca ii trimiteam bani sa plateasca ea ca eu nu aveam timp sa stau pe la banci.
acum cateva luni m-am mutat cu logodnicul meu, iar mama nu este de acord cu el, nu ii place ei de el ca vai draga doamne nu a terminat facultatea, de fapt a facut-o dar nu si-a dat l;icentza, ea vroia ca dau examen la imn si alte chestii.
a tot incercat sa ne desparta si pentru ca nu a reusit imi pune ratele in cap.
am uitat sa precizez ca laptopul a ramas la sora mea in momentul in care m-am mutat m-a rugat sa i-l dau ei ca logodnicul meu are calc si eu nu am nevoie de laptop si mama a spus ca va plati ea ratele daca il las, dar toate acestea sunt vorbe, nu am nimic scris nicaieri.:((
am incercat sa vb cu ea sa plateasca ratele ca nu este datoria mea, ci eu am facut imprumutul pentru ea, si laptopul este la sora mea (sora mea este majora, dar este in intretinerea ei, este studenta).
ce pot sa fac, juridic vorbind sa o oblig sa plateasca ratele.
stiu ca este foarte greu de probat ca am luat banii pentru ea, tinand cont ca nu am nici o hartie la mana.
si eu am terminat dreptul dar sunt notive si cer sfatul vostru, care aveti mai multa experienta in spate, eu m-am gandit la o plangere penala pentru abuz de incredere si inselaciune.
astept sfaturile voastre.
multumesc nult:-/
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 06:42, 27 Octombrie 2008
In cazul in care mama Dvs. ar fi de acord sa plateasca in continuare ratele, puteti merge la banca sa cereti o novatie prin schimbare de debitor. Dar in acest caz este necesar consimtamantul expres al mamei Dvs. si dovada surselor de rambursare ( adica dovada veniturilor pe care le realizeaza).

In caz contrar, va trebui sa achitati in continuare ratele, neexistand alta cale prin care sa o obligati sa plateasca in locul Dvs.
Esti buna de plata,nu ai ce plangeri penale sa faci
merci mult de raspuns dar eu nu vreau sa o oblig sa plateasca in locul meu.
eu sunt doar in acte pentru ca ea nu lucreaza nicaieri si nu poate sa ia un imprumut.
nu am cheltuit eu banii aia si nici nu nu am facut vre-o donatie ca sa platesc eu banci 8 ani de acum in colo.
am neaparata nevoie de un sfat .....cu sa demonstrez ca m-a rugat sa fac imprumutul ala si acum nu vrea sa mai platesca.
iam zis ca o dau in judecata si imi spune ca imi va cere banii cat m-a intretinut la facultate 4 ani? poate face asta?
poate avea vre-un castig de cauza?
:-/
Bunurile cumparate daca sunt pe numele dvs aveti dreptul de a le ridica si a le duce la adresa unde locuiti.
O puteti da in judecata pentru imbogatire fara justa cauza (zic eu).Adica s-a imbogatit fara drept pe spinarea dvs, daca asa este ( ma refer la termopane).;)
Apoi o puteti executa silit pe imobil si sa fie vanduta casa la licitatie publica.Nu stiu insa cat va convine sa procedati asa.

avocat Claudiu Lascoschi
doar laptopul este pe numele meu:">
restul nu am nici o hartie la mana, doar ratele de la banca pe numele meu#-o
si legat de baniii pe care mi i-a dat in facultate poate sa mii ceara inapoi?
o parte din ei au fost trimisi prin banca pe card?

Alte discuții în legătură

Debite catre societate recuperari creante danutzu_72 danutzu_72 buna ziua,sunt intro mare dilema si v as ruga din tot sufletul sa ma ajutati intro problema mai delicata si anume;am facut un credit in anul 2005 la banca ... (vezi toată discuția)
O mica mare problema!!! thewizard thewizard am o mare problema...sa incepem cu povestea: in septembrie 2008 am facut imprumut la banca, mai exact 2 imprumuturi unul la CEC si altul la BRD, ambele in ... (vezi toată discuția)
Succesiune mycutza07 mycutza07 Buna ziua. In urma decesului tatalui meu in nov 2009 s-a facut succesiunea casei in urma careia mama a mostenit 70% din casa iar eu 30%. Anul acesta, logodnica ... (vezi toată discuția)