avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită debite catre societate recuperari creante
Discuție deschisă în Executare silită

debite catre societate recuperari creante

buna ziua,sunt intro mare dilema si v as ruga din tot sufletul sa ma ajutati intro problema mai delicata si anume;am facut un credit in anul 2005 la banca tiriac ,mentionez ca in aceea perioada eram casatorit,am semnat ambii soti contractul de inprumut,am platit ratele timp de 2 ani si dupa aceea,adica din 2007 cind am divortat fosta sotie care dupa divort a trecut la numele de fata, nu a mai fost de acord sa mai platim inpreuna ratele la banca spunind ca ea nu mai are nici o obligatie de plata fata de acel credit!urmare de 1 an nici eu nu am mai platit nimic catre banca,si am ajuns la acest eos ksi cu suma de plata de 5200 ron!intrebarea mea este-ca urmare a acestui divort fosta sotie ce obligatie are catre achitarea impreuna cu mine a acestei restante?de cite ori am incercat sa o abordez asupra acestui fapt imi raspunde sunindu mi ca ea nu mai are nici o obligatie de plata???mentionez ca dupa divort eu am parasit apartamentul ea raminind acolo cu copilul !banuiesc ca si eventualele instiintari de plata din partea celor de la eos ksi au fost trimise pe aceea adresa.Acum cei de la eos ma hartuiesc zi de zi in legatura cu aceasta datorie !Eu sunt bine intentionat sa platesc dar mi se pare normal ca aceasta datorie sa fie ackitata impreuna cu fosta sotie asa cum a si fost cheltuita!aceasta e marea mea problema ptr care va cer ajutorul!!va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters56305 , utilizator 14:53, 1 Decembrie 2008
Ar fi bine sa mergeti cu actele la un avocat sa le vada.
Asa puteti lamuri mai clar situatia.

avocat Claudiu Lascoschi
Buna ziua domnule avocat,va multumesc ptr informatii,desi nu prea sunt lamurit,as vrea cu permisiunea dvs. sa va mai intreb un lucru vis a vis de problema expusa mai sus;-Dat fiind faptul ca ea este coplatitor la acest credit iar eu momentan avind un salariu frt. mic (600 ron) din care se opreste si pensia alimentara,iar fosta sotie fiind salariata cu un venit mult peste al meu,poate fii obligata prin lege sa contribuie la achitarea acestei datorii? :">
Daca imprumutul a fost contractat de ambii soti poate fi si ea executata silit.
Daca a efectuat ea o plata va intrerupe prescriptia.

avocat Claudiu Lascoschi
Ideea este ca acest credit trebuie achitat. Trebuie sa stiti ca pe nici o banca si cu atat mai putin pe societatea EOS nu o intereseaza ce neintelegeri aveti dvs cu sotia. Ideea e una singura ati luat banii, trebuie sa ii dati inapoi si gata ce atata poveste....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita mimibuzea mimibuzea buna ziua stimati prieteni,sunt tare speriata de urmatoarea problema;in anul 2006 am facut un credit la bcr pe care timp de un an de zile am fost cu ratele la ... (vezi toată discuția)
Înțelegere plata creanță Ene1 Ene1 Bună ziua. Am o creanță la eos ksi România, în urma unui credit neachitat la timp către Țiriac bank! Plătesc lunar 150 lei către ei, dar am fost sunat ... (vezi toată discuția)
Ma pot actiona in instanta? aldo_moro aldo_moro In 2007 am facut un credit la BCR, am platit doar cateva luni ratele, dupaca care am plecat din tara. Timp de 6 luni nu a mai fost platita nici o rata. Cand ... (vezi toată discuția)