avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

executarea silita

buna ziua stimati prieteni,sunt tare speriata de urmatoarea problema;in anul 2006 am facut un credit la bcr pe care timp de un an de zile am fost cu ratele la zi iar din luna august 2007 au intervenit unele probleme si financiare si nu am mai putut achita ratele la timp,astfel ca in luna iunie 2008 miau preluat dosarul cei de la eos ksi.initial creditul a fost de 5500ron iar dupa un an de achitat catre bcr,m au sunat cei de la eos si ma tot ameninta ca daca nu achit in doua saptamini restul de 1600ron ma vor da in judecata!mai vreau sa mentionez ca tot in urma hartuielilor celor de la eos am mai achitat la data de 20 sept.2008 suna de 4000 ron si mi au spus ca ar mai fii de plata 1600 ron!eu la momentul acesta nu mai am nici o posibilitate de plata orikit as vrea ,iar cei de la eos ma tot ameninta si telefonic si prin diferite mesaje ca ma executa silit etc.Nici nu au vrut sa aude de o posibila esalonare de plata!!!! Va rog sa ma credeti ca sunt intro situatie financiara frt.mare!intro eventuala chemare in judecata sau o executare silita ,eu daca locuiesc cu chirie si nu am nici un bun proprietate ,cu exceptia unei masini de spalat,si nici un venitr,ce mi se poate intimpla????va rog mult nu ocoliti si aceasta mare problema amea!!cu respect maria!!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:09, 16 Noiembrie 2008
Era bine sa fi consultat un avocat mai inainte de a plati cei 4000 ron.
Daca nu aveti niciun bun in proprietate vor astepta.
Daca lucrati isi vor lua banii esalonat prin poprire.

avocat Claudiu Lascoschi
Va multumesc mult domnule avocat Lascoschi pentru amabilitatea dv.de a mi raspunde!momentan nu lucrez,sunt in indemnizatie de crestere copil pina la data de 30 iulie 2009!pina atunci imi pot pune poprire pe acest venit? 2-Pot afla ca beneficiez de indemnizatie? 3-pina la data mentionata(30 iulie 2009) ma pot executa sau chema in judecata avind in vedere faptul ca am facut mari sacrificii sa achit aceasta mare parte din datorie?Sincer nu mai rezist mesajelor si telefoanelor de amenintare a camatarilor de la eos!!va multumesc,Maria
Din pacate legea nu tine cont de buna sau reaua-credinta a debitorului.:(
Creditorul are dreptul de a-si recupera creanta.
Cei care sunt de rea-credinta se ascund mai bine dupa lege decat cei de buna-credinta.
Incercati sa va schimbati nr de telefon ca sa nu va mai streseze.

Eu am mai spus-o, consider ca cei care hartuie oamenii prin telefoane repetate sunt de rea-credinta si pot fi dati in judecata.
Problema este insa ca nimeni nu vrea sa-i de in judecata pt acest lucru ar insemna niste costuri suplimentare.
In chestiunea telefoanelor puteti sa le faceti o notificare in scris prin care sa ii anuntati ca daca vor insista cu telefoanele vor fi dati in judecata si li se va cere daune morale.Nu au dreptul sa-si exercite un drept in mod abuziv.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debite catre societate recuperari creante danutzu_72 danutzu_72 buna ziua,sunt intro mare dilema si v as ruga din tot sufletul sa ma ajutati intro problema mai delicata si anume;am facut un credit in anul 2005 la banca ... (vezi toată discuția)
Disperare dana tudor dana tudor as dori din partea dv cateva lamuriri si anume ;in 2006 am contractat un credit de nevoi personale pt o operatie pe care nu am reusit sa-l mai achit si ... (vezi toată discuția)
Ma pot actiona in instanta? aldo_moro aldo_moro In 2007 am facut un credit la BCR, am platit doar cateva luni ratele, dupaca care am plecat din tara. Timp de 6 luni nu a mai fost platita nici o rata. Cand ... (vezi toată discuția)