avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ma pot actiona in instanta?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ma pot actiona in instanta?

In 2007 am facut un credit la BCR, am platit doar cateva luni ratele, dupaca care am plecat din tara. Timp de 6 luni nu a mai fost platita nici o rata. Cand m-am intors in tara si m-am dus la banca mi-au zis ca la ei nu mai figurez, ca dosarul mia fost preluat de EOS KSI.
Ma suna cei de la EOS si vor toti banii odata. Deci nu accepta rate zic ei. Eu nu am de unde sa le dau toti banii. E vorba de 4000 euro.
Deci nu am semnat nici un doument de la ei, nu am depus nici un leu in contu lor, stiu chestia cu 'recunoasterea datoriei".
Dar..Ma pot actiona ei in instanta? Ce se intampla daca ma actioneaza si nu ma prezint la tribunal?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:29, 7 Noiembrie 2008
EOS KSI te poate actiona cu siguranta in instanta. Este o firma de recuperari creante, care ca si "URBAN SI ASOCIATII" lucreaza pe baza unui contract de mandat, si reprezinta firmele, respectiv bancile pe instanta. In fine.....solicita mai mult judecarea in lipsa.....dar ceea ce te intereseaza pe tine, este ca da, eos te poate actiona, cazul tau fiind predat de banca catre EOS spre recuperare.
Probabil că în contractul de credit există o clauză care permite băncii să declare scadent întregul credit în cazul neachitării unui număr de rate consecutive. Dacă e aşa, trebuie să plătiţi creditul integral.

Pierdeţi oricum, şi dacă vă prezentaţi, şi dacă nu.

Problema se pune dacă creditorul are ce executa silit.

Liviu S.Bordaş
"Problema se pune dacă creditorul are ce executa silit."

Deci eu nu am nimic pe numele meu, nu am nici girant pentru credit. Nu au ce sa-mi execute silit chiar daca pierd procesul. Se mai intenteaza proces daca creditorul stie ca nu pot fi executat silit..?
Da, va pot da in judecata pentru recuperarea sumei pe care o datorati. Daca aveti un loc de munca va pot pune poprire pe salariu. Totusi, aceste firme de recuperari creante fac cheltuieli minime pentru obtinerea de rezultate maxime.
Am fost mai mlt decat lamurit. Propire pe salar nu cred ca or sami puna deoarece exista o limita din cate stiu, si voi ajunge sa platesc tot o rata de 200-300 lei pe luna.
Dar vreau sa specific ca intentionez sa le restitui banii, ca sa nu creada cei de pe forum ca sunt vreun delapidator. Dar cei de la EOS vor toti banii odata, nu accepta rate decat de 500-600 de euro pe luna, ceea ce imi este cu mult peste limita.
Multumesc inca odata.

Alte discuții în legătură

Recuperari credite adina maria adina maria in 2007 sotul meu a solicitat un credit in valoare de 10000 euro de la BCR.am ajuns in imposibilitatea de a achita acest credit si am fost somati cu executarea ... (vezi toată discuția)
Insistente de plata din partea unei firme de recuperari creante raduilea raduilea Buna, doresc a va adresa o problema. Tatal meu a luat in anul 2004 un credit de la BCR ptr achizitia de electrocasnice, el fiind pensionar. La cateva luni de ... (vezi toată discuția)
Recuperator eos ksi ValentinaGe ValentinaGe In 2014 am avut intarzieri la plata creditului bancar si astfel dosarul meu s-a plimbat de cateva ori intre banca si EOS KSI . Din octombrie anul acesta am ... (vezi toată discuția)