avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperator EOS KSI
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperator EOS KSI

In 2014 am avut intarzieri la plata creditului bancar si astfel dosarul meu s-a plimbat de cateva ori intre banca si EOS KSI . Din octombrie anul acesta am inceput platile regulate , in contul meu la banca , ajungand momentan sa achit jumatate din restanta la plata .In prezent restanta mea este undeva sub 2000 ron . Bineinteles ca EOS KSI m-au sunat sa-mi spuna ca trebuie sa achit in contul lor si nu in contul bancii , cum am procedat pana acum si bineinteles in anumite conditii - adica ei vor sa achit intr-un termen foarte scurt toata suma pe care o mai am de datorat aferenta creditului , care normal a fost contractat pana in 2020 , ceea ce mie imi este imposibil! Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in continuare cu platile ? Este in regula daca continui cu ele in contul din banca ? Oricum , in max 2 luni voi ajunge cu platile la zi sa-mi acopar restantele . Multumesc !
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 09:22, 31 Decembrie 2015
eos ksi nu poate modifica contractul pe care dvs il aveti ei preia creanta asa cum ati semnat dvs contractul,acum dvs trebuia sa va duceti la banca si sa discutati cu cei de acolo unde se poate depune banii.
banca daca a cesionat creanta dvs ar trebui sa platiti in contul eos si nu al banci.
informatii pe cei de la eos ca dvs trebuie sa respectati contractul de credit semnat cu banca si sa inceteze cu solicitarile in care cer sa achiti creditul mai repede si ei la fel.
eventual plangere la politie petru hartuire.
Presupun ca, creanta dvs.a fost cesionata de banca la firma de recuperare,in acest caz plata se va face in contul celei din urma, dar, si firma de recuperare trebuie sa respecte clauzele contractului de credit incheiat cu banca.Puteti formula plangere prealabila conform art.208 NCP ptr.infractiunea de HARTUIRE,actiune penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.Plangerea trebuie formulata in termen de 3 luni din ziua in care persoana vatamata a aflat de savarsirea faptei, este un termen de decadere,dupa acest termen nu mai poat fi atrasa raspunderea penala faptuitorului.
multumesc frumos pentru raspuns ! vroiam sa fiu sigura ca aceasta "cerinta" a lor ( EOS) este ceva "nelegal " si ca imi pot continua platile in limite rezonabile astfel incat sa pot ajunge la zi in cel mai scurt timp ! In orice caz , dosarul meu s-a plimbat de cateva ori , pana acum intre EOS si banca ..... este posibil ca dupa ce achit restanta sa se intoarca iar la banca ?
Daca firma recuperatoare a preluat creanta, nu mai are de ce sa se intoarca la banca.
Probabil ca a fost declarat scadent anticipat de catre banca asa ca in acest moment toata suma ramasa de plata e ajunsa la scadenta, aveti tot interesul sa va intelegeti cu firma pt a nu ajunge la executare silita.
Nu e hartuire in sensul legii penale, asa ca nu aveti ce reclama.
Daca banca v-a notificat ca ati fost cedat firmei de recuperari sau firma v-a facut dovada cesiunii, e totul in regula.

Alte discuții în legătură

Executare silita eos ksi karlasofia karlasofia Buna ziua, In cazul unui credit de nevoi personale luat de la unicredit, declarat scadent anticipat, in 24.06.2016 s-a incheiat intre unicredit si eos ksi ... (vezi toată discuția)
Buna seara am fost executat silit de bt, mi se retine din salariu, ... aetnip aetnip Buna seara am fost executat silit de BT, mi se retine din salariu, dar de un an ma tot suna cei de la EOS si -mi spun ca mi-a fost cesionata creanta si imi ... (vezi toată discuția)
Executare silita- somatie din partea firmei de recuperari creante cristian15coman cristian15coman Buna ziua!Va rog mult sa nu ocoliti acest mesaj.Am primit de la eos -ksi o notificare prin care in termen de 5 zile sa achit suma de 8271,97 pe care eu nu o ... (vezi toată discuția)