avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperator EOS KSI
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperator EOS KSI

In 2014 am avut intarzieri la plata creditului bancar si astfel dosarul meu s-a plimbat de cateva ori intre banca si EOS KSI . Din octombrie anul acesta am inceput platile regulate , in contul meu la banca , ajungand momentan sa achit jumatate din restanta la plata .In prezent restanta mea este undeva sub 2000 ron . Bineinteles ca EOS KSI m-au sunat sa-mi spuna ca trebuie sa achit in contul lor si nu in contul bancii , cum am procedat pana acum si bineinteles in anumite conditii - adica ei vor sa achit intr-un termen foarte scurt toata suma pe care o mai am de datorat aferenta creditului , care normal a fost contractat pana in 2020 , ceea ce mie imi este imposibil! Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in continuare cu platile ? Este in regula daca continui cu ele in contul din banca ? Oricum , in max 2 luni voi ajunge cu platile la zi sa-mi acopar restantele . Multumesc !
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 09:22, 31 Decembrie 2015
Clauza de scadenta anticipata este abuziva conform directivei 93/13/cee.
Această afirmație este falsă. Nu există nicio astfel de clauză în DIRECTIVA 93/13/CEE A CONSILIULUI din 5 aprilie 1993.
Mai mult, avem prevedere expresă în Codul Civil care permite decăderea debitorului din beneficiul termenului.

Ar fi și ilogic altfel. Debitorul nu plătește ani de zile, iar creditorul să fie obligat să aștepte ca debitorul să dorească să plătească, sau să se împlinească scadența fiecărei rate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita eos ksi karlasofia karlasofia Buna ziua, In cazul unui credit de nevoi personale luat de la unicredit, declarat scadent anticipat, in 24.06.2016 s-a incheiat intre unicredit si eos ksi ... (vezi toată discuția)
Buna seara am fost executat silit de bt, mi se retine din salariu, ... aetnip aetnip Buna seara am fost executat silit de BT, mi se retine din salariu, dar de un an ma tot suna cei de la EOS si -mi spun ca mi-a fost cesionata creanta si imi ... (vezi toată discuția)
Executare silita- somatie din partea firmei de recuperari creante cristian15coman cristian15coman Buna ziua!Va rog mult sa nu ocoliti acest mesaj.Am primit de la eos -ksi o notificare prin care in termen de 5 zile sa achit suma de 8271,97 pe care eu nu o ... (vezi toată discuția)