avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua. In urma decesului tatalui meu in nov 2009 s-a facut succesiunea casei in urma careia mama a mostenit 70% din casa iar eu 30%. Anul acesta, logodnica mea s-a mutat la mine iar de unor dispute intre mine si mama mea aceasta imi cere sa parasesc domiciliul, sau macar logidnica mea sa nu mai stea cu mine. Imi puteti spune ce drepturi am pe proprietatea ce imi revine 30%). Ma poate obliga mama sa da afara pe logodnica mea? As putea sa imi trec partea din casa pe numele logodnicei?sau am dreptul sa ii fac viza de flotant pt a nu ii permite mamei sa ii faca probleme pe aceasta cale? Mentionez ca locuim la casa, sup constructieiteren fiind de aprx 300mp. O a doua pb ar fi: in mai 2010 am aplicat pentru credit de nevoi personale la 2 banci sperand sa obtin macar unu. La o sapatama dupa aprobarea primului credit mi s-a aprobat si ce prima suma mi-am achizitionat o masina pe care am trecut-o pe numele mamei. Cel de -al doilea imprumut, la cererea mamei l-am ridicat de la banca si i l-am dat ei pt ca ea sa isi poata achita toate creditele si sa renove plateasca apoi doar 1rata. Si-a achitat creditele ei insa restu de bani i-a cheltuit fara a face ceva pt casa. In prezent mama refuza sa imi mai plateasca rata la banca, sa imi dea banii? Ce pot sa fac in aceasta privinta? In ca sa imi faca pb cu masina, exista posibilitatea de a dovedi in instanta ca masina este a mea? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 18:39, 7 Octombrie 2011
buna ziua.
si dvs. si mama dvs. sunteti coproprietari si aveti drepturi egale in privinta acelui imobil . nu va poate da afara din casa . daca exista astfel de divergente ar fi indicat sa faceti in instanta sau la notar iesirea din indiviziune.
nu va recomand sa cedati cota parte ce va apartine prietenei dvs.
masina daca este achizitionata pe numele mamei dvs., este destul de greu de dovedit ca in realitate dvs. ati cumparat-o. dar chiar si asa se poate considera cadou .
trebuia sa va ganditi inainte .
Multumesc de raspuns. Ceea ce ma intereseaza cel mai mult este sa aflu daca o pot determina cumva, legal, sa imi plateasca rata. O rata la o banca o platesc eu, cealalta, de la care ea a folosit banii pt a-si achita creditele si datoriile, o platea ea, adik imi dadea banii. In ultimele 2 luni refuza sa imi dea banii si risc sa mi se puna blocare pe cont, ceea ce ar insemna sa nu mai pot plati nici rata la creditul folosit de mine la cumpararea masinii. O pot face cumva sa imi dea banii de rata?
Legal, nu. E aceeasi problema ca si cu masina. Nu se poate dovedi, parerea mea, ca altcineva ar fi beneficiat de credit, in conditiile in care pe toate documentele de credit este semnatura dvs.
Este acelasi lucru cu a imprumuta bani cuiva. Da!eu am facut creditul,responsabilitatea e a mea! Insa, eu am imprumutat banii unei terte persoane care refuza sa mi-i dea inapoi! Asta e pb! Vreau banii aia inapoi! Astfel eu voi putea plati creditul! Acum, se poate face ceva dpdv legal?
Cum pot solutiona mai bine aceste 2 situatii?

Alte discuții în legătură

Imprumut/donatie... oana25 oana25 Am si eu o problema mai delicata.... Acum o saptamana mama mea a vandut un apartament. Din banii rezultati intentionam sa achitam aproape integral un ... (vezi toată discuția)
Cum poate mama să-și stingă creanțele? Ana.rem Ana.rem Eu am 19 ani, am in salariu bun (2k RON net) si nu mai stau cu ea. Mama are 59 de ani, si are doua împrumuturi la banca. Nu știu suma totală, dar este ... (vezi toată discuția)
Nu am platit 3 rate la credit pt. locuinta cristi2007 cristi2007 Buna seara!Am un credit in euro la Banca si nu am platit 3 rate dar luna asta o sa platesc toate restantele.Eu nu sunt in Romania si nu pot lua legatura cu ... (vezi toată discuția)