avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumut/donatie...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumut/donatie...

Am si eu o problema mai delicata....

Acum o saptamana mama mea a vandut un apartament. Din banii rezultati intentionam sa achitam aproape integral un apartament luat cu credit imobiliar. Logodnicul meu insa mi-a propus sa investim banii in terminarea unei case pe in care urmam sa ne mutam toti 3 peste cateva luni si mai are nevoie de cateva finisaje. Acum problema mea este: cum pot sa ii asigur linistea mamei mele? Logodnicul meu poate sa preia legal ratele ramase in locul banilor pe care ii vom lua de la mama mea? Si Doamne Fereste in caz de vreo nenorocire eu pot sa justific contributia mea la aceea casa in fata altor oameni cum ar fii parintii lui?

Multumesc anticipat pt sfaturi!
Cel mai recent răspuns: oana25 , utilizator 13:11, 19 Iunie 2008
Daca nu sunteti casatoriti, se poate face un contract de imprumut intre dvs si logodnicul dvs.
De asemenea se poate face acelasi gen de contract intre mama dvs. logodnicul dvs.
In ceea ce priveste ratele, ar trebui sa vorbiti la banca si sa preia restul de credit.
Daca doriti sa obtineti un drept real asupra casei in care urmeaza sa investiti banii, puteti cere ca logodnicul Dvs. sa va vanda o cota parte din imobilul in cauza.

Daca doriti doar sa va asigurati ca in schimbul banilor investiti logodnicul Dvs. va achita in continuare ratele ramase de achitat din creditul contractat la Banca, puteti cere Bancii sa incheie un contract de novatie prin schimbare de debitor, prin care logodnicul Dvs. va fi noul debitor al Bancii .
Multumesc mult sunteti nemaipomeniti si ajutati multa lume!

Voiam sa stiu dc exista o cale legala pt acest lucru. O sa merg maine la banca sa vad in ce conditii poate sa preia logodnicul meu creditul.

Mai am un sfat.
Daca creditul imobiliar este garantat cu apartamentul aflat in proprietatea Dvs. si pentru a va pune la adapost de eventuala neplata a ratelor de credit din partea logodnicului, sa cereti si schimbarea garantiei pe imobilul aflat in proprietatea logodnicului.
Altfel, s-ar putea intampla ca logodnicul sa nu plateasca si sa se execute imobilul aflat in proprietatea Dvs.
Da. O sa cer mutarea ipotecii pe casa lui. Sincer nu am avut probleme de genul aceasta cu el dar stiti cum se spune: ce e scris alb pe negru ramane scris si in viata nu stii cum decurg lucrurile. Noi vrem sa facem aceasta rocada pentru ca un nou credit ne-ar lua foarte mult timp si mai ales comisioanele ar fi destul de maricele. Asa eu am reusit sa iau un credit cu dobanzi acceptabile si destul de convenabil la rambursare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Novatie prima casa CarmenSan CarmenSan Buna ziua! Acum 5 ani jumatate am achizionat cu logodnicul meu un apartament, accesand programul Prima Casa, el fiind titular, iar eu, co-platitor. La ... (vezi toată discuția)
Preluare ipoteca prin novatie caprice caprice Buna ziua, as dori sa stiu daca se poate sa preiau o ipoteca de la mama mea asupra unui imobil. Ea se afla in imposibilitate de plata aratelor catre banca, ... (vezi toată discuția)
Este posibila preluare ipotecii unui apartament? tatiananae81 tatiananae81 am un apartament cu 2 camere ipotecat la bancpost si as vrea sa stiu daca este posibil sa-l vand pe o suma modica, iar persoana ce il cumpara sa plateasca in ... (vezi toată discuția)