avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara, am avut un apartament în coproprietate ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara, am avut un apartament în coproprietate cu mama ...

Bună seara, am avut un apartament în coproprietate cu mama mea (văduvă) 50-50, ulterior m-am căsătorit și am achiziționat unul prin credit imobiliar, cu economii propriii în mare parte, achit rata lunar din contul meu, de curând am vândut apartamentul pe care îl aveam cu mama, aceasta ar vrea să mi doneze toată suma să achit valoarea imobilului la care am rată 30 de ani, soția apare și ea pe contractul apartamentului cel nou, așa a vrut banca, cred ca ești și codebitor dacă nu mă înșel, însă nu plătește nimic, eu achit tot, care ar fi ce a mai sigura soluție ca în cazul unui divorț să nu vină cu pretenții?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Marcel1987@ , utilizator 13:32, 10 Februarie 2025
A veni cu pretentii tine de liberul ei arbitru, nu exista solutie de ai bloca dreptul de a-si cere partea ei din proprietate, care conform legii deja o are.
Orice bun cumparat in timpul casatoriei devine proprietate comuna a ambilor soti.
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2025
Dapix, utilizator
Și în cazul unui eventual divorț, dacă vin cu documente justificative, banii donații, extrase de cont făcute exclusiv din contul meu, ce șanse are la partaj sau mai bine spus partajul o să fie tot 50-50 ?
Donația (în cazul de față banii) trebuie perfectată la NOTAR ca orice altă donație, și veți avea probă certă.
Apoi la bancă când veți plăti, să fiți atent să fie precizat negru pe alb că banii sunt bun propriu proveniți din donație.
Donația categoric va fi făcută la notar, banii vor fi virați din contul mamei în contul meu, unde să specific la bancă că banii sunt bun propriu? Cred ca la bancă plata se face online din aplicație, sa specific la detalii ?
Ar fi o variantă să achite direct mama suma respectivă din contul ei?
Poate să-i vireze direct din contul ei mama, dar să precizeze la destinația banilor, că reprezintă: =achitarea creditului pentru fiul meu (numele și prenumele dvs)=.
Dar obligatoriu trebuie să faceți contract de donație la notar.
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2025
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Codebitor pensionar la un credit ipotecar vicky_gavrila vicky_gavrila Buna ziua. Am si eu o situatie. Eu si sotul meu am vandut garsoniera soacrei mele pentru a ne cumpara un apartament. Pentru restul sumei de bani o sa facem ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament obtinut prin credit iopotecar inaintea casatoriei 24-ZZZ 24-ZZZ [b]Buna seara![/b] Ma bucur sa ma alatur formului acestui site. Este o idee excelenta cu atat mai mult cu cat sfaturile vin din partea unor persoane avizate ... (vezi toată discuția)
Donație în favoarea unui singur soț? Ssarmiss Ssarmiss Bună dimineața! Sunt nedumerit :) cu privire la următoarele: 1. Cum ar trebui să procedeze mama soției dacă vrea să îi doneze acesteia o sumă de bani ... (vezi toată discuția)