avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum poate mama să-și stingă creanțele?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum poate mama să-și stingă creanțele?

Eu am 19 ani, am in salariu bun (2k RON net) si nu mai stau cu ea. Mama are 59 de ani, si are doua împrumuturi la banca. Nu știu suma totală, dar este undeva peste 200k RON. I s-a pus poprire pe salariu la unul dintre ele, și I se oprește foarte mult pentru salariul și cheltuielile ei.

Ce poate sa facă să i se stingă acest creanțe? Este vreun mod în care poate sa le stingă, macar sa nu mai aibă poprirea aceea?

Ea voia să facă un alt împrumut că sa le plătească dar nu mi se pare o idee buna, pentru că rata lunara va fi prea mare la o suma de genul acela, și nu are fonduri necesare că sa îl plătească, plus că nimeni nu i-ar mai da ei voie sa facă un împrumut atât de uriaș.

Ce procedura trebuie sa urmam? Cum pot sa o ajut? Nu are un vehicul sau casa pe numele ei că sa puna drept colateral. Daca as fi eu girant sau co-platitor, ar ajuta-o? Va rog să îmi explicați de parcă am 5 ani, deoarece nu mă pricep la finanțe sau alte lucruri de genul asta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Octombrie 2017
Admin, administrator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
buna ziua,
1. ce inseamna 2k
2. ce inseamna 200k
3. despre ce si cine este vorba in aceste imprumuturi?
Fiti mai explicit si, eventual, scrieti in limba romana.
Daca cineva vrea sa stinga un imprumut il achita!
Daca vreti sa-i dati bani puteti merge la banca si platiti dumneavoastra in locul ei.
Buna ziua, inteleg eu ca nu se mai poate refinanta deoarece are un salariu prea mic pentru acest lucru, in acest moment ;
fara a face niciun impumut o puteti ajuta pur si simpu platind o parte din rata chiar dumneavoastra sau, daca e prea mult, faceti dumneavoastra un credit la banca, ii dati acei bani mamei dumneavoastra sa"stinga" o parte din datorii ; astfel, dansa va plati mai putin pe luna, iar dumneavoastra veti plati la banca de unde ati luat imprumutul,,rata lunara ; dupa1 an, sa zicem, mama dumneavoastra avand deja platita o suma de bani catre banca, poate se califica si poate face o refinantare, adica se mareste perioada de rambursare a banilor si scade rata ; nu strica sa aveti si o asigurare de viata pentru credit , vorbiti cu un asigurator, nu doar cu banca .


-eliminare citat-
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Octombrie 2017
Admin, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa o ajutati lunar pe mama dvs cu o suma pt a putea sa traiasca cat de cat decent,restul variantelor sunt complicate ar insemna sa va indatorati si dvs si nu se merita..Mama dvs este executata silit la acest moment prin poprire,daca maine isi pierde locul de munca neavand alte bunuri nu va putea sa fie executata .Decat sa dea banii bancii mai bine ii completati dvs veniturile cu suma pe care considerati ca v-o permiteti.2ooo de lei poate parea o suma ok la 19 ani dar daca va doriti o familie,un credit la banca o sa va dati seama ca nu or sa fie suficienti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut garantie ipotecara TheoMe TheoMe Am facut un imprumut cu garantie ipotecara pentru altcineva, acesta garantand cu casa lui. Ce riscuri sunt pentru mine in cazul in care acesta nu va mai plati ... (vezi toată discuția)
Executare silita iulian56 iulian56 Buna ziua ! Ma numesc I.Dobrescu si sunt din Pitesti Problema: Am fost casatorit si recent s-a incheiat divortul In timpul casatoriei am luat un imprumut ... (vezi toată discuția)
Poprire cont banca ContSters315891 ContSters315891 Buna ziua! Ma inregistrez cu datorii la primaria de care apartin, ca urmare a neplatii unor amenzi de circulatie, mai mult sau mai putin abuzive. Prin urmare, ... (vezi toată discuția)