avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum recuperez un imprumut acordat unei firme?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum recuperez un imprumut acordat unei firme?

Buna ziua,
Acum 2 luni am acordat cu imprumut, o suma de bani catre firma unui prieten. Tranzactia a fost facuta prin transfer bancar, on line, din contul meu, in contul firmei lui.
Conventia a fost sa mi-i restitue dupa 3 saptamani. Din pacate, azi, se implinesc 2 luni si nu are niciun gand sa mi-i restituie.
Cum pot proceda pentru recuperarea banilor?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:37, 11 Ianuarie 2017
Trebuia sa incheiati un contract de imprumut in scris pentru a face dovada ca suma a fost imprumutata si nu a fost data cu un alt titlu. In lipsa unui inscris care sa dovedeasca imprumutul va trebui sa notificati in scris firma si reprezentanti ei sa va restituie la un anumit termen , in caz contrar ii veti actiona in instanta.
Daca conventia privind restituirea fost doar verbala, va trebui sa folositi si alte mijloace de proba,spre exemplu daca la transferul on line ati specificat ce reprezinta acel transfer,ar fi un inceput de dovada(scrisa)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani imprumutati fmaria fmaria Cum pot recupera niste bani imprumutati prin transfer bancar? Transferul bancar a fost facut cu titlu de imprumut dar....,nu se specifica nici o data de ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani alin_74 alin_74 Buna ziua, Acum 1 an si cateva luni am virat catre cineva o suma de bani prin transfer bancar. Am crezut ca este vorba de o persoana de incredere..... Ca si ... (vezi toată discuția)
Recuperare suma de bani imprumutata Maritt Maritt Buna ziua, Puteti va rog sa imi spuneti care sunt pasii ce trebuiesc urmati pentru a recupera o suma de bani? Anul trecut o ruda a imprumutat unui prieten ... (vezi toată discuția)