avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imprumut intre persoane fizice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imprumut intre persoane fizice

sper ca nu am gresit forum-ul, daca DA, scuze...

un contract (formular tip) de imprumut intre persoane fizice este "valabil", daca nu este incheiat la notar sau avocat ??? Persoana X mai are sanse sa isi recupereze banii ?

mersi
#-o
Contractul, chiar sub semnatura privata, este un inceput de dovada. La incheierea contractului au fost de fata si niste martori ? Binenteles ca aveti sanse de a va recupera imprumutul. Luati legatura cu un avocat.
Daca e incheiat la notar constituie titlu executoriu.
Daca nu, trebuie actionat in instanta pt obtinerea unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de titlu executoriu.
cusmanm a scris:

un contract (formular tip) de imprumut intre persoane fizice este "valabil", daca nu este incheiat la notar sau avocat ??? Persoana X mai are sanse sa isi recupereze banii ?
mersi
#-o

Contractul poate fi valabil in conditiile in care imprumutatul recunoaste ca a primit banii.
Daca nu recunoaste veti avea nevoie de avocat si veti cheltui ceva bani ca sa puteti castiga procesul.
Este indicat sa se consulte avocatul mai inainte de a se ajunge la complicatii...
Dar, vorba aceea, este bine si mai tarziu decat niciodata...

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

cusmanm a scris:

mersi
#-o

Contractul poate fi valabil in conditiile in care imprumutatul recunoaste ca a primit banii.

avocat Claudiu Lascoschi

Per a contrario, daca imprumutatul nu recunoaste... :dance3:

M-a cucerit logica formularii. :stunned:

Pe de alta parte, putem sa discutam si asupra unei alte afirmatii anterioare, potrivit careia contractul ar fi un inceput de dovada. Spre a fi chiar dovada, ce ar trebui sa se mai intample?

:hm:
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2010
themis, utilizator
Important era sa inteleaga userul.:ohyes:
Si cred ca a inteles.
Daca nu recunoaste ca a primit banii exista probleme cu privire la probatiune....:((
Cu inceputul de dovada...este doar inceput...dar depinde...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Imprumut anisiaileana anisiaileana va rug sa m-a ajutati.am imprumutat in2004 o persoana cu suma de 400mil lei vechi.pt.un an contract legalizat de notar,fara garantie,timpul a expirat,persoana ... (vezi toată discuția)
Certificare imprumut madd madd Buna ziua! Am imprumutat unei cunostinte o suma de bani si de 3 ani tot incerc sa-i recuperez. Daca il conving sa semneze la notariat o declaratie prin care ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii dati cu imprumut? silvia_cristi silvia_cristi am imprumutat pe cineva de multi bani si acum zice ca nu are de unde sa mi dea. chitanta la mana nu am facut ca am avut incredere. toata familia lor stie cati ... (vezi toată discuția)