avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imprumut intre persoane fizice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imprumut intre persoane fizice

sper ca nu am gresit forum-ul, daca DA, scuze...

un contract (formular tip) de imprumut intre persoane fizice este "valabil", daca nu este incheiat la notar sau avocat ??? Persoana X mai are sanse sa isi recupereze banii ?

mersi
#-o
Dar de ce sa fie incedut si nu si sfarsit de dovada?
Daca nu a inteels un jurist explicatiile, de ce ar intelege mai usor un user nonjurist?

Eu una nu intele, ca si themis, de ce mai era nevoie?
Este contractul de imprumut un contract pentru care e nevoie de o anumita forma pentru valabilitate, in afara de forma scrisa (pe care o indeplineste)? Conform carei dispozitii legale? Caci in caz contrar, eu il vad perfect valabil.
UN contract incheiat sub semnatura privata intre doua persoane fizice... NU are data certa, asta e altceva.
Iar ce sustin partile e alta treaba, aici se poate merge de la executarea la desfiintgarea actului, dar e alta mancare de peste...
...ideea era ca inscrisul prin care debitorul se obliga daca nu e scris de el trebuie cel putin sa aiba mentiunea bunh si aprobat pt suma ...dupa care sa fie semnat de debitor...
Da, asa cere legea.
Consider ca, ar fi recomandabil ca userul sa mearga cu avocat la proces.

Mai depinde si daca se merita sa isi angajeze avocat.Depinde de cuantumul sumei...imprumutate.
De aceea ziceam ca era bine sa mearga la avocat mai inainte de a incheia actul juridic...:(
Themis a inteles.Nu am niciun dubiu.De fapt, el stia.;)

avocat Claudiu Lascoschi
Da, depinde si ce scrie in contract, sigur ca in functie de asta poate fi valabil sau nu... dar nu in functie de recunoasterea celeilalte parti, ca asa si fara act aveam aceeasi situatie...
Da, situatia este undeva la mijloc in cazul prezentat de user.
Dar, daca nu avea deloc act era si mai si...#-o

Am avut un proces de acest gen si a fost primul proces pe care l-am pierdut dupa o sedinta de cca 2 ore si ceva...
Stiam cat de greu era, dar am vrut sa ma judec si am acceptat cazul...
Si am fost aproape sa dovedesc desi partea adversa nu recunoscuse...primirea platii...
Insa, judecatorul ca sa transeze treaba a luat interogatoriu din oficiu clientului meu care spusese o prostie cand se enervase in urma cu 2 termene de judecata.#-o
Si judecatorul a tinut minte...:(
Clientul a spus din nou adevarul... si s-a terminat...procesul...
Era o vreme in care chiar ma temeam ca nu pot pierde un proces...indiferent de pozitia pe care o ocupam...Astazi nu mai am aceasta temere.:)

Procesul pe care il va avea userul nu va fi atat de complicat pe cat ar fi fost daca nu avea act deloc dar nici chiar simplu nu este...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut anisiaileana anisiaileana va rug sa m-a ajutati.am imprumutat in2004 o persoana cu suma de 400mil lei vechi.pt.un an contract legalizat de notar,fara garantie,timpul a expirat,persoana ... (vezi toată discuția)
Certificare imprumut madd madd Buna ziua! Am imprumutat unei cunostinte o suma de bani si de 3 ani tot incerc sa-i recuperez. Daca il conving sa semneze la notariat o declaratie prin care ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii dati cu imprumut? silvia_cristi silvia_cristi am imprumutat pe cineva de multi bani si acum zice ca nu are de unde sa mi dea. chitanta la mana nu am facut ca am avut incredere. toata familia lor stie cati ... (vezi toată discuția)