Procesul civil avand ca obiect Ordonanta Presedintiala a hotarat admiterea cererii reclamantilor, eu fiind parte parata si s-a luat act ca nu s-au solicitat cheltuieli de judecata.
Apoi s-a ajuns la executarea silita prin care eu sunt obligat sa ii acord drept de trecere pe drumul meu de servitute reclamantului.
Iar acum mi-a venit o somatie prin care sunt obligat sa platesc atat executorul judecatoresc (1190ron + topograf 600 ron), cat si avocatul reclamantului (3000 ron).
Este normal sa platesc si onorariul avocatei reclamantului tinand cont ca nu s-au cerut cheltuieli de judecata?
Mai ales ca neavand acesti bani mi se va scoate casa la licitatie, deci voi ramane pe drumuri .
Va rog mult sa ma ajutati.
Va multumesc din suflet.
Nu confundati cheltuielile de judecata cu chelt de executare.Avocatul poate solicita plata onorariului ptr faza de exec intrucat a asist,reprez partea sa in raporturile cu executorul.Iar chelt de exec. cad in sarcina debitorului.
Obligatia stabilita prin hotarirea unei instante sau prin alt titlu, se aduce la indeplinire de bunavoie, iar in cazul in care nu se procedeaza in acest fel, la cererea creditorului se procedeaza la executare silita.
In situatia data, avind in vedere ca a fost necesara executarea silita, sunteti obligat la plata cheltuielilor de executare.
Creditorul (reclamantul) nu solicitat cheltuieli de judecata, dar se pare ca si in faza de executare silita a fost reprezentat de avocat, deci...va trebui sa platiti.
Aveti totusi posibilitatea de a face contestatie la executare, in acest fel, mai "lungiti" putin timpul si aveti posibilitatea ...sa faceti rost de bani.
Mult succes!
Inainte de a fi executat silit am trimis trei adrese Executorului Judecatoresc prin care i-am adus la cunostinta ca sunt de acord cu executarea si totusi a venit.....
Executare silita
oana_cristia
In urma unui proces civil, o persoana a fost obligata s[ pl[teasca cheltuieli de judecata in cunatum de 4100 ron.
Executorul judecatoresc trimite notificare ... (vezi toată discuția)