avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Pfa deplatitor de TVA - Achizitii/vanzari ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Pfa deplatitor de TVA - Achizitii/vanzari intracomunitare, seccond hand

Buna ziua. Doresc sa mentionez ca inainte sa deschid acest topic am facut tot posibilul sa gasesc raspunsul la intrebarea mea, dar fara nici un succes.

Pe scurt as vrea sa stiu daca: Este posibila achizitia de la persoane fizice aflate in spatiul uniunii eruopene, unor aparate(NU autoturisme) seccond hand si vanzarea lor tot catre persone fizice aflate atat intracomunitar cat si extracomunitar. Vanzarea va fi facuta prin intermediul platformei Ebay.

Este posibila desfasurarea activitatii de mai sus ca si PFA, neplatitor de TVA daca achizitiile intracomunitare nu depasesc 10.000E iar rulajul anual nu depaseste 30.000 E?

Este necesar codul EORI in conditiile in care voi expedia maxim 5 colete/luna, in spatiul EXTRAcomunitar catre persoane fizice?Estimez un numar de maxim 5 colete/luna cu o valoare de maxim 3000 euro.

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2016
ravadent, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 14:14, 26 Februarie 2016
da la toate.
Eori il cere vama daca exportati pe PFA. Daca exportati pe PF, nu se cere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comanda de pe ebay anglia mp36 mp36 Bună seara! Am și eu o problemă și vreau să vă cer ajutorul. Zilele trecute am comandat niște produse cosmetice de pe ebay Anglia. Majoritatea sunt ... (vezi toată discuția)
Cumparaturi pe ebay,shipping, taxe vamale, taxe postale, tva.... ContSters169673 ContSters169673 Am cumparat niste pandantive si cercei de argint si doua ceasuri de mana vechi, am platit valoarea lor 830 dolari + 70 dolari shipping + 33 taxa de paypal, ... (vezi toată discuția)
Tva la export extracomunitar nicubila nicubila Buna am o problema legata de TVA si care devine din ce in ce mai ciudata pe masura ce inaintez catre forurile superioare fiscale sa cer o pozitie ... (vezi toată discuția)