avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vreau sa vand firma cu datorii de 1 miliard si marfa ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vreau sa vand firma cu datorii de 1 miliard si marfa in stoc de 3 miliarde.Pot avea probleme?

Vreau sa vand firma cu datorii de 1 miliard si marfa in stoc de 3 miliarde.Pot avea probleme?
Ce acte trebuie sa intocmesc cu potentialul cumparator?
Eu am creditat firma cu aproximativ 1,5 miliarde,dar nu merge nici cum,insa valoarea marfii din stocul meu este de 3 ori mai mare decat datoriile catre stat si furnizori asa ca nu vad care ar fi problema,de ce nu as putea vinde,mentionez ca totul vreau sa fie absolut legal.
Va multumesc.
Nu este nicio problema sa cesionati integral si definitiv unei terte persoane.
Singura problema ar fi sa accepte preluarea activului si pasivului societatii asa cum este el.
Adresati-va unui jurist care sa va intocmeasca documentele si sa efectueze procedura.
Pe la ziar gasesti o multime de anunturi " preiau firma cu datorii", insa nu iti imagina ca cel care o sa preia firma o sa si plateasca el toate datoriile, ci pur si simplu , el o instraineaza la randul lui, de exemplu unui cetatean strain, si tot asa pana se pierde urma. Insa, in privinta legalitati, si in ce fel se face transferul de la un proprietar la altul, nu am cunostinte.
Intocmiti un contract de cesiune parti sociale la care anexati un raport al administratorului privind situatia financiara a societatii, o lista a contractelor de credit, de garantie, contractelor in derulare, situatia debitorilor, facturi neincasate, facturi neachitate, lista conturilor bancare, extrase de cont bancar, certificat de la ORC privind starea societatii, certificat privind plata obligatiilor bugetare si multe altele. In mod normal, cel care preia partile sociale ar trebui sa efectueze un audit al societatii, dupa care sa decida daca accepta ori nu.
Ce se intampla cu biletele la ordin avalizate in nume personal dupa schimbarea administratorului firmei?
morodac a scris:

Ce se intampla cu biletele la ordin avalizate in nume personal dupa schimbarea administratorului firmei?

Raman valabile pe numele celui care este obligat la plata, fost administrator. Trebuie sa anuntati creditorul si sa cereti restituirea biletelor la ordin si inlocuirea lor cu altele asumate de noul administrator. Sunteti la mana si buna dispozitie a creditorului.

Alte discuții în legătură

Probleme cu cesiunea firmei maximtgv maximtgv Buna ziua, detin o societate cu 2 asociati 50%-50%. Acum din anumite probleme aparute intre noi dorim sa cesionam partile altuia. Intrebarea mea este in ce ... (vezi toată discuția)
Credit pe firma bigu4u bigu4u Suntem 2 asociati in firma si dorim sa luam un credit pe firma doar ca acest lucru nu e posibil deoarece celalalt partener a avut un credit pe persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Cesiune firma cu linie de credit raducumic raducumic Detin o firma care a contractat o linie de credit pentru care a semnat ca garant administratorul ca persoana fizica si tot ca persoana fizica a avalizat bilete ... (vezi toată discuția)