avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna,as dori un sfat in legatura cu divort,in care am fost nevoita sa plec de acasa din cauza certurilor fregvente si violente si eu sunt acuzata pentru parasire de familie,desi numai eu mi-am dat interesul sa intretin familia ! iar acuma tatal cere dreptul asupra copilei minore ramase desi nu are posibilitatea de a intretine in conditii normale de trai ! ce pot face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Admin , administrator 14:00, 12 Februarie 2016
Sa dovediti in cursul procesului prin audierea unor martori motivele care v-au facut sa parasiti domiciliul.motivele care fac continuarea casniciei imposibila etc,Stati linistita aveti toate sansele ca domiciliul minorei sa fie stabilit alaturi de dvs iar autoritetea parinteasca(custodia) sa fie exercitata in comun.
Puteți deschide rapid procesul ca sa nu zică ca nu știe unde locuiți și ca ii obstrucționati drepturile cu privire la minor.

La proces veți dovedi prin proba susținerile din acțiunea de divort.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Minora a ramas la tata? Va trebui sa solicitati instantei stabilirea domiciliului minorei la dvs., exercitarea autoritatii parintesti in comun si obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere. In ceea ce priveste divortul, va trebui sa demonstrati cu probe (inscrisuri,martori) motivele pentru care ati parasit domiciliul conjugal.
Trebuie să luaţi urgent copilul de acolo şi să cereţi divorţul şi domiciliul copilului la Dvs. dacă întârziaţi mult, copilul poate nu mai vrea să vină cu dvs.

Pai cum ati plecat dvoastra de langa copil, abandonandu-l mediului agresiv? Inainte de a pleca de acasa si casatorita fiind, asa cum va tot explica Andreea Marin, puteati suna la 112 si la alte multe ONGuri protectoare ptr a va obtine un ordin de protectie. A dvoastra si a copilului impotriva bestiei aleasa de dvoastra ca sa fie tatal copiilor dvoastra.
Inteleg, totodata ca, fiind singura aducatoare de venituri, v-ati lasat copilul...sa moara de foame impreuna cu bestia.
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2016
ContSters257745, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună ziua! soț, soție divorțați. minora ramine la mama și ... Vali Dumitrescu Vali Dumitrescu Bună ziua! Soț, soție divorțați. Minora ramine la mama și soțul este obligat sa plătească pensia alimentara. Copila este trimisa la bunicii din partea ... (vezi toată discuția)
Divort si custodia copilului IlieGeorgiana IlieGeorgiana Buna ziua, Sotul meu a parasit domiciliul in anul 2005 si a plecat in Italia. Din aceasta casatorie a rezultat o fetita, care acum are varsta de 11 ani, sotul ... (vezi toată discuția)
Custodia fetiței mele Nitu Costina Adelina Nitu Costina Adelina Pot obține custodia fetiței mele,deși e pe numele tatălui ,Menționez nu suntem căsătoriți și fetitaare 5 luni (vezi toată discuția)