avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si custodia copilului

Buna ziua,
Sotul meu a parasit domiciliul in anul 2005 si a plecat in Italia. Din aceasta casatorie a rezultat o fetita, care acum are varsta de 11 ani, sotul meu necontribuind la cresterea si educarea fetitei din 2005. As dori sa inaintez actele de divort si pentru pensie alimentara, dar nu ii stiu adresa de domiciliu din Italia, stiu doar numele orasului. Cum pot inainta actele de divort, daca nu ii stiu adresa exacta?
Are vreun castig de cauza, daca el vrea custodia copilului, tinand cont ca el a parasit domiciliul si nici nu si-a mai vazut fetita?
Cat costa un avocat pentru a ma ajuta in aceasta problema?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: piticut86 , utilizator 13:00, 29 Iunie 2012
Vorbim acum de autoritate parinteasca care de regula se acorda ambilor parinti,insa domiciliul minorului cu siguranta va fi stabilit la dvstra,nu trebuie sa va faceti griji.
Buna ziua. Daca cunoasteti domiciliul din Romania al sotului puteti indica aceasta adresa pt a fi citat. In lipsa unei alte adrese pe care sa o cunoasteti, domiciliul fiind adresa oficiala, e obligatoriu a fi indicat in cererea de divort. Prezenta paratului - adica sotul nu e necesara, divortul derulandu-se cu conditia ca reclamantul - adica dvs sa va prezentati la fiecare termen de judecata. In privinta autoritatii parintesti asupra minorei, regula este ca ea se exercita in comun de ambii parinti, si doar in cazuri exceptionale care trebuiesc dovedite, se acroda autoritatea unui singur parinte. In situatia dvs, daca tatal nu s-a ocupat de atatia ani de cresterea si educarea minorei, si veti dovedi acest lucru in instanta, aveti sanse sa obtineti exclusiv autoritatea parinteasca.
intra la abandon de familie ....Art. 305. - Abandonul de familie
Sãvârsirea de cãtre persoana care are obligatia legalã de a întretine, fatã de cel îndreptãtit la întretinere, a uneia dintre urmãtoarele fapte:
a) pãrãsirea, alungarea sau lãsarea fãrã ajutor, expunându-l la suferinte fizice sau morale;
b) neîndeplinirea cu rea-credintã a obligatiei de întretinere prevãzute de lege;
c) neplata cu rea-credintã, timp de 2 luni, a pensiei de întretinere stabilitã pe cale judecãtoreascã, se pedepseste, în cazurile prevãzute la lit. a) si b) cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendã, iar în cazul prevãzut la lit. c), cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendã.
Actiunea penalã se pune în miscare la plângerea prealabilã a persoanei vãtãmate.
Împãcarea pãrtilor înlãturã rãspunderea penalã.

Citeste mai mult: Abandonul de familie Art. 305 Cod Penal

Are obligatia de a intretine minorul ,copilul dvs ...Puteti face plangere pentru abandon demonstrand astfel ca interesul tatalui a fost de a parasi minorul si nu ai ii asigura cele necesare ...din 2005 pana in 2012 sunt 7 ani in care tatal nu s-a interesat de copil ..copilul ramane la dvs ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea domiciliului conjugal cosmina05 cosmina05 Buna seara tuturor, Am si eu o mare problema de curand am intentat actiunea de divort ,intentionez sa parasesc domiciliul conjugal insa sotul meu ma ameninta ... (vezi toată discuția)
Parasire casa conjugala marinalina marinalina Buna ziua! am si eu nevoie de cateva informatii, eu si sotul meu nu ne mai intelegem,el consuma alcool si nu vrea sa se schimbe,eu vreau sa plec de acasa ... (vezi toată discuția)
Lntrebare iesire din tara minor din concubinaj paulet233 paulet233 Buna ziua ma numesc Elena am si eu o intrebare fiica mea a trait in concubinaj si a rezultat o fetita de 3 ani ele si tatal au rezidenta in italia, au plecat ... (vezi toată discuția)