Buna seara,
Va rugam sa ne lamuriti cu privire la urmatoarea situatie:
Noi detinem un teren in suprafata de 1000 mp care este impartita astfel la registrul agricol:
- 74 mp curti constructii;
-236 mp suprafata construita ;
-700 mp teren arabil;
Am fost astazi la Servicviul de Impozite si taxe si am solicitat clarificari privind modalitatea de plata a impozitului pe teren: din informatiile primite reiese ca la cei 300 mp (curti constructii + teren aferent supraf construite) se adauga si 400 mp din cei declarati la alta categorie de folosinta (respectiv teren arabil), si in conscluzie trebuie achitat impozitul pe o suprafata de 700 mp la categoria curti constructii. Nu stim daca abordarea este corecta, intrucat din studierea Codului Fiscal noi nu am inteles ca s-ar cumula cele 2 suprafete, ci ca suprafata de 400 mp s-ar calcula o singura data prin insumarea suprafetelor terenurilor , conform art. 465 alin (21) : „În cazul unui contribuabil care deține mai multe terenuri situate în intravilanul aceleiași unități/subdiviziuni administrativ-teritoriale, suprafața de 400 m2 prevăzută la alin. (2) se calculează o singură dată, prin însumarea suprafețelor terenurilor, în ordine descrescătoare”.
Multumesc mult!