avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deducere impozit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deducere impozit

un copil major care primeste pensie alimentara de 500 de lei poate fi luat in intretinere de catre mama pentru deducerea la impozit?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:56, 14 Februarie 2016
Persoana în întreţinere poate fi soţia/soţul, copiii sau alţi membri de familie, rudele contribuabilului sau ale soţului/soţiei acestuia până la gradul al doilea inclusiv, ale cărei venituri, impozabile şi neimpozabile, nu depăşesc 300 lei lunar, cu excepţia veniturilor prevăzute la art. 62 lit. o), w) şi x) C.fisc. şi/sau a pensiilor de urmaş cuvenite conform legii, precum şi a prestaţiilor sociale acordate potrivit art. 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

In speta, nu beneficiati de deducere pentru copilul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere basic basic O persoana doreste deducere suplimentara pentru un copil, iar acest copil este la inchisoare, se acorda deducerea in acest caz? (vezi toată discuția)
Deducere personala copil major ciungu ciungu Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca beneficiez de deducere pentru copilul meu care are 22 ani,care nu are nici un venit si nu detine teren agricol.Mentionez ... (vezi toată discuția)
Deducere personala comoserv comoserv Doi parinti, salariati la aceeasi firma au un copil cu handicap gradul I, care tocmai a implinit 18 ani.Este la o scoala speciala in clasa a 4-a.Pana la ce ... (vezi toată discuția)