avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie Orfan
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie Orfan

Buna ziua. Tatal meu a decedat in anul 2011 iar eu impreuna cu cei doi frati ai mei am ramas orfani de tata si primim pensie de orfani.

Intrebarea este daca eu ma pot angaja, avand contract de munca, fara ca statul sa-mi taie pensia. Multumesc anticipat. #-o
Cel mai recent răspuns: creier777 , utilizator 12:09, 16 Februarie 2016
Orfanii au dreptul la pensie de urmaș până la împlinirea majoratului de 18 ani.
Dacă continuă studiile, beneficiază de drepturi până la maxim 26 de ani.
După 18 ani, dacă nu mai face școală și se angajează, este om adult pe picioarele lui, nu mai poate primi pensie de urmaș.
Ceilalți frați mai mici, vor beneficia încontinuare de drepturi în aceleași condiții legale.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2016
ContSters379576, utilizator
Legea 263/2010

ART. 84

b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;

Atata timp cat va aflati in situatia precizata de art. de mai sus, beneficiati de pensie de urmas pe care o puteti cumula cu alte venituri fara limita.
Multumesc mult! A fost de mare ajutor raspununsul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmaº ? 299KA 299KA Salutare , Vreau sa stiu si eu cat timp se acorda pensia de urmas ? Eu o iau de la varsta de 13-14 ani , acum am 19 si am terminat liceul . Eu stiam ... (vezi toată discuția)
Pensie dupa deces tata Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu X are 18 ani si incaseaza pensie ca urmare a decesului tatalui. A terminat liceul, insa urmeaza in continuare cursurile unei facultati. Daca se angajeaza, ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas Bogdanmare Bogdanmare Buna seara! Prietena mea este orfana de ambii parinti si fiind studenta beneficiaza de o pensie de urmas. Intrebarea mea este daca mai poate primii pensia in ... (vezi toată discuția)