avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Indisponibilizare venituri
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Indisponibilizare venituri

Buna ziua!
Indemnizatia pentru concediul de maternitate si cea pentru concediul pentru cresterea copilului pot fi urmarite silit la fel ca si salariul (in limita a 1/3)?
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 14:23, 11 Februarie 2016
Conform art.729(7)NCC"Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii,ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav,ajutoarele de maternitate,cele acordate in caz de deces,bursele de studii acordate de stat,diurnele,precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala,stabilite potrivit legii,nu pot fi urmarite pentru nici un fel de datorii."Ca atare,nu pot fi urmarite veniturile la care ati facut referire,daca va urmareste asemenea venituri face contestatie la executare in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta de inceperea executarii.
Multumesc!
Asadar, se va urmari 1/3 din salariu pana cand angajata intra in concediu de maternitate si CCC pana la 2 ani, se sisteaza poprirea pe perioada primirii celor 2 indemnizatii (cu grija angajatei de a urmari acest lucru) si, ulterior, la intoarcerea la serviciu si reluarea drepturilor salariale, se continua cu retinerea respectiva. Sper ca am inteles bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire concediu de maternitate/indemnizatie crestere copil. gabrielstr gabrielstr Buna ziua, Sotia mea este insarnicata si, din pacate, are poprire, pentru un credit neplatit, de 1/3 din salariu. Intrebarea mea este daca veniturile din ... (vezi toată discuția)
Poprire indemnizatie crestere copil vatafuflorentina vatafuflorentina Buna ziua,am o datorie catre banca brd si ieri am verificat cardul si am constatat ca apare suma restanta pe care o am de dat,intrebarea mea este imi pot face ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie poprire mariaadriana86 mariaadriana86 se poate sa nu primesc indemnizatia copilului daca am o amenda la onjn?am inteles ca pana nu platesc amenda nu imi primesc dosarul si daca o sa l primeasca o ... (vezi toată discuția)