avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somer de lunga durata+prima de mobilitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somer de lunga durata+prima de mobilitate

Prima de mobilitate
Fiica mea a absolvit facultatea in 2014;din noiembrie (aprox) pina in mai 2015 a avut statut de somer .
In legea 76/2002 se prevede la art 75 ca inclusiv persoanele care sint someri de lunga durata ar putea beneficia de prime de mobilitate.
Cea mai mare problema este ca AJOFM arad refuza sa o reinscrie in baza lor de date pe motiv ca nu ar avea nici un beneficiu ??? si din aceasta cauza nu poate dobindi statutul de somer de lunga durata neindemnizat.
Deci chiar daca si-ar muta domiciliul in o alta localitate,angajindu-se, nu poate beneficia de prima de mobilitate .
pe de alta parte au trecut deja doua luni de cind tot incearca sa ai lamureasca pe cei de la somaj ,iar legea zice ca trebuie sa stai 6 luni cu acest statut.

Alte discuții în legătură

L76/2002 lila2006hd lila2006hd Pe aceasta cale ma adresez dumneavoastra pentru a ma edifica privitor la modificarile care au aparut la Legea 76 / 2002 , OUG 60 /2016 si programul '' Prima ... (vezi toată discuția)
Acordare somaj absolvent medicina angelicaursu angelicaursu fiica mea a absolvit facultatea de medicina iar acum se pregateste pentru ex. de rezidentiat 1. .Asi dori sa stiu daca acum isi poate depune dosrul pentru ... (vezi toată discuția)
Primesc prima de instalare? Valentin64 Valentin64 Sunt șomer neindemnizat in Reșița jud Caras Severin. Dacă mă angajez și îmi stabilesc reședința la București primesc Prima de instalare? Și dacă ... (vezi toată discuția)