avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transformarea în bani a obligatiei de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transformarea în bani a obligatiei de intretinere

buna ziua, am incheiat un contract de intretinere cu bunica mea,pe care o intretin de 15ani. Aceasta a deschis un proces de rezolutiune a contractului de intretinere.In Intampinarea pe care am depus-o la dosar am cerut si transformarea intretinerii in bani.Procesul s-a incheiat astfel: instanta respinge actiunea din vina exclusiva a reclamantei si ma obliga pe mine sa-i platesc lunar suma de 800 lei -intretinere.Intrebarea mea este, in functie de ce se estimeaza suma ,daca nu de venitul pe care i-l am?Tinand cont ca,bunica are 1250 lei pensie si eu 800 lei brut,din care intretin o familie de 3 persoane pe langa ea, cum a ajuns instanta sa fixeze aceasta suma?mentionez ca,bunica s-a mutat la sora ei,pe durata procesului. Normal,prin acest contract eu ma vad obligat sa o intretin la domiciliul ei,acolo unde locuiesc si eu cu familia, unde e incheiat contractul de intretinere si o intretin de 15 ani,nu oriunde vrea ea sa locuiasca,nu? Si a doua intrebare:in ce temei legal respinge cererea mea de a-mi fi platite cheltuielile de judecata de catre bunica,avand in vedere ca aceasta a pierdut si partea cu rezolutiunea contractului si partea de transformare a intretinerii in bani(cu care nu a fost de acord in intampinarea formulata la cererea mea reconventionala)?
Declarati apel si vedeti ce iese.

Dupa parerea mea aveti dreptate sa fiti nemultumit dar vedeti ce va iesi in apel si cu cheltuielile de judecata si cu suma de 800 lei.

Referitor la suma instanta de apel va trebui sa ajunga la concluzia ca nu se impune sa ii achitati 800 lei ci mai putin ca sa va convina si dvs.

Este ca si cum s-a dispus rezolutiunea contractului daca nu veti putea executa plata sumei de 800 lei...

Adica ea a pierdut procesul dar dvs. urmeaza sa va pierdeti drepturile...ca nu veti reusi sa va incadrati in acea suma.

Daca nu avea pensie nu aveati nicio sansa...
am cerut si transformarea intretinerii in bani
.

si ma obliga pe mine sa-i platesc lunar suma de 800 lei
cum a ajuns instanta sa fixeze aceasta suma?


Din pricina dvs care nu ati propus vreo suma.. ati zis fara numar, fara numar..
Nu inteleg, ati aratat cat faceati lunar, de ce suma o intretineati si totusi instanta a decis asa, fara alte repere?
Nu stim ce puteti face ca nu stim dosarul. La fel cu cheltuielile de judecata, aveti acte la dosar pentru ele?
Depinde de aspectele invederate de dvs in cererea reconventionala pe care ati depus-o la dosar, precum si de alte aspecte juridice din dosar.
Veti primi comunicarea sentintei in care veti regasi si motivarea judecatorului asupra solutiei pronuntate si aveti posibilitatea sa formulati apel in termen legal.
sigur ca am acte pe cheltuielile de judecata,onorariu avocat:3720 lei. Si adeverinta de venit cu 800 lei/brut.

Alte discuții în legătură

Anulare contract v-c cu uzufruct viager si clauza intretinere robert0891 robert0891 Buna ziua, Bunicul meu a facut acum 4 ani, la 87 de ani un contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct viager si clauza de intretinere cu o ruda de gr. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sora mea are casa de la bunica contract de vanzare ... anne_marieee anne_marieee Buna ziua, Sora mea are casa de la bunica contract de vanzare cumparare cu clauza viagera si intretinere fata de bunica. A platit impreuna cu sotul ei pe casa ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere liliana t liliana t Buna ziua. Va rog fumos sa ma ajutati cu cateva raspunsuri. Acum 12 ani, parintii mei au incheiat un contract de vanz cumparare cu bunica mea. Terenul destul ... (vezi toată discuția)