Am un proces de granituire si ne-a fost desemnat de instanta un expert.A atasat la expertiza si un plan de cadastrare la scara de 1:1000.Intrebarea mea este : e posibil ca dimensiunile la scara din plan sa nu corespunda cu cel din teren;e posibil ca coordonatele punctelor stabilite de expert ca granita sa nu fie aceiasi cu punctele reper din plan?Daca se aplica datele planului schitat pe teren,limitele masurate ma aseaza la granita de est cu aproape 2 m in interiorul parcelei linia de granita imi taie cca 2 m dintr-o contructie,in conditile in care pe plan linia trece cu 1.5 m fata de constructie,la granita vestica si sudica in mijlocul canalului de desecare,canal care apartine ANIF (domeniu de interes public).Pot sa am un proces de granituire cu ANIF pentru a stabili granita canalului( am voie sa dau date despre canal?)?Daca da,cui ar trebui sa ma adresez?Daca retrocedarile s-au efectuat pe baza legii 18,lege care stabileste foarte clar conditiile de ce experti nu tin cont de acesta?Canalele de desecare sint reglementate prin lege de ce nu se respecta reglementarile sale?Va multumesc.
Faceti obiectiuni scrise la raportul de expertiza si mentionati toate cele expuse in discutia deschisa de dvs. pe forum. Depuneti observatiile la arhiva tribunalului, cu nr. de inregistrare/ data cu minim 5 zile inainte de termenul de judecata.
Expertul va trebui sa raspunda in scris la obiectiunile formulate de dvs.
Instanta de judecata avand la dispozitie dosarul cauzei, raportul de expertiza, observatiile dvs. si raspunsul expertului la observatiile formulate de dvs. va da o hotarare.
Aceasta speta este destul de dificila.
In primul rand trebuie sa vedeti in ce perioada a fost facut acel plan de castru la scara 1:1000, apoi sa vedeti un proces verbal de punere in posesie care sa aiba ca anexa schita de punerein posesie.
In functie de aceste date concrete trebuie sa existe documentatia cadastrala pentru prima intabulare a terenului care a facut obiectul Legii 18 din 1991.
- Daca acea constructie de care face vorbire in descriere a fost efectuata dupa un plan vizat si apobat de catre OCPI sau OCAOTA ... asa cum era pana la infiintarea Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara, atunci puteti sa formulati acele faimoase obiectiuni pe care sa le depuneti la instanta de judecata, care dupa admiterea acestora o sa dispuna ca expertul judiciar desemnat sa va raspunda .
Spre stiinta - Planul de cadastru nu reprezinta proprietatea ci doar posesia imibilului teren. Asa ca nu de putine ori posesia nu corespunde cu proprietatea.