avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea art. 33 Legea nr. 138/2004
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

art. 33 Legea nr. 138/2004

conform art. 33 alin. 2 lit. b: "prin derogare de la prevederile art. 7 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 50/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, contractele de concesiune, închiriere şi arendă încheiate, în condiţiile legii, de către titularii de autorizaţii cu proprietarii din perimetre de exploatare constituie titluri pentru emiterea autorizaţiei de construire, dacă respectivele contracte cuprind explicit acordul proprietarilor pentru executarea lucrărilor de construcţii pe aceste terenuri"

avand in vedere ca organizatiile de imbunatatiri funciare nu pot incheia contracte de arenda, cum credeti ca poate fi interpretat articolul? ce se poate face pentru a indeplini conditia?????????????????????????
Cel mai recent răspuns: geani15 , utilizator 08:42, 15 Februarie 2016
Din ce cunosc eu,
Legea nr. 138/2004 a imbunatatirilor funciare, republicata in M.Of. Partea I nr. 88 din 13/02/2009
consolidata cu prevederile
- OUG nr. 39/2009,
modificata si completata prin
- OUG 82/2011 privind unele masuri de organizare a activitatii de imbunatatiri funciare. Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare, publicata in M. Of. nr. 694/30.09.2011,
modificata si completata prin
- OUG nr. 4/2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2011 privind unele măsuri de organizare a activităţii de îmbunătăţiri funciare, precum şi pentru modificare şi completarea Legii îmbunătăţirilor funciare nr. 138/2004, publicata în M.Of. nr. 224/02.04.2015,
modificata si completata prin
- Legea nr. 269/2015 privind aprobarea O.U.G. nr. 4/2015 pentru modificarea O.U.G. nr. 82/2011 privind unele măsuri de organizare a activității de îmbunătățiri funciare, publicata în M.Of. nr. 843/12.11.2015:

12. Articolul 33 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
'Art. 33
(1) Amenajarile de imbunatatiri funciare, sistemele de irigatii sau desecare si drenaj si lucrarile de aparare impotriva inundatiilor ori de combatere a eroziunii solului pot fi de utilitate publica, in conditiile legii.
(2) In vederea eliberarii autorizatiei de constructie pentru realizarea si reabilitarea infrastructurii de imbunatatiri funciare, la solicitarea titularilor de autorizatii:
a) prin derogare de la art. 6 alin. (4) si art. 7 alin. (1) lit b) din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, terenurile cuprinse in amenajarile de imbunatatiri funciare, care nu sunt inscrise in evidentele de cadastru si carte funciara, se pot identifica prin numarul de tarla si de parcela, prin titlu de proprietate si proces-verbal de punere in posesie, precum si prin orice alta modalitate de identificare prevazuta de lege;
b) prin derogare de la prevederile art. 7 alin. (1) lit b) din Legea nr. 50/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, contractele de concesiune, inchiriere si arenda incheiate, in conditiile legii, de catre titularii de autorizatii cu proprietarii din perimetre de exploatare, constituie titluri pentru emiterea autorizatiei de construire, daca respectivele contracte cuprind explicit acordul proprietarilor pentru executarea lucrarilor de constructii pe aceste terenuri.'


Legea vorbeste de titularii de autorizatii si de proprietarii din perimetrul de exploatare.
Organizatiile:
Art. 6
(1) Persoanele fizice sau persoanele juridice care detin in baza unui titlu valabil de proprietate ori de folosinta terenuri deservite desisteme de irigatii sau de desecare si drenaj ori delucrari de aparare impotriva inundatiilor sau de combatere a eroziunii solului pot constitui o organizatie de imbunatatiri funciare, denumita in continuare organizatia, pentru a desfasura una sau mai multe dintre urmatoarele activitati de interes public:
a) livrarea apei pentru irigat, exploatarea, intretinerea si reparatiile unui sistem de irigatii care deserveste mai multi proprietari deteren;
b) exploatarea, intretinerea si reparatiile unui sistem de desecare si drenaj care deserveste mai multi proprietari deteren;
c) intretinerea si reparatiile lucrarilor de aparare impotriva inundatiilor care protejeaza terenul mai multor proprietari deteren;
d) intretinerea si reparatiile lucrarilor de combatere a eroziunii solului si desfasurarea altor activitati de imbunatatiri funciare care protejeaza solul depe terenul mai multor proprietari deteren.
(2) Proprietarii sau alti detinatori deteren care intentioneaza sa realizeze o noua amenajare de imbunatatiri funciare se pot constitui in organizatii.
(3) Organizatiile sunt persoane juridice deutilitate publica fara scop patrimonial, ce se constituie si functioneaza in conformitate cu prevederile prezentei legi.

Fiind o asociere de proprietari, Organizatia poate obtine "acordul explicit al acestora"cum prevede legea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2016
legalmgm, utilizator
Consultati si:
[ link extern ]
da, dar e vorba de tipul de contract pe care-l poate incheia organizatia"cu proprietarii

cele trei contracte sunt cu titlu oneros iar organizatia este "fara scop patrimonial"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 33 alin. 2 din legea 138/2004 geani15 geani15 conform art. 33 alin. 2 lit. b: \"prin derogare de la prevederile art. 7 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 50/1991, republicată, cu modificările şi ... (vezi toată discuția)
Scoatere teren din circuitul agricol miroanad miroanad Buna ziua Am un teren in Domnesti pe care doresc sa construiesc. Este intravilan dar agricol. Care sunt pasii si actele necesare pentru a-l scoate din ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit florentina2 florentina2 Conform T.D.P. din 21.11.2007 a mostenit 2ha teren arabil extravilan si 900 m patrati intravilan arabil.Are 76 de ani si conform articlului 257 din codul ... (vezi toată discuția)