avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedintele blocului are dreptul sa ceara act de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedintele blocului are dreptul sa ceara act de identitate de la chiriasi ?

Suntem doua persoane care ne-am mutat recent in chirie, iar presedintele blocului ne-a cerut de curand datele din actul nostru de identitate (exclus cnp). Are el acest drept ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:06, 15 Februarie 2016
Are dreptul sa va solicite actele de identitate pentru a completa cartea de imobil.
@anamaria000

Am vazut, ba chiar am avut discutii in contradictoriu cu persoane de la mine din bloc pe tema aceasta. daca dati datele personale presedintelui sau persoanei responsabile cu Cartea de imobil, va pierdeti identitatea, presedintele va poate vinde casa, va goleste conturile, ba chiar va poate fura viata, identitatea...

Ati mers vreo data la un hotel? Acolo va cere actul de identitate si va trece in registru (de fapt cartea de imobil, da?) si ce se intampla? Vi se intampla toate cele de mai sus? Da de unde...

Conform legilor in vigoare (nu spui care, le cautati) dvs. aveti obligatia ca atunci cand va schimbati domiciliu (adica intentionati sa stati mai mult de 15 zile) sa anuntatio acest lucru la as. prop. si sa solicitati inscrierea in cartea de imobil, altfel incalcati legea si daca se face o verificare din partea organelor de politie sa "serviti" o amenda destul de frumusica, insa dvs. sunteti o persoana constiienta si nu vreti sa se intample acest lucru - de aceea, mergeti frumusel la presedintele incriminat de dvs. in postare, cereti-ii scuze si prezentati-ii cartile de identitate, sa va treaca in Cartea de imobil. Priceput?

SUCCES !!!
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2016
Adam Grecu, utilizator
El poate sa ceara, dumneavoastra aveti dreptul sa nu-i dati.
Alegeti...
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2016
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
In cazul unui refuz de a-i prezenta documentul, presedintele nu va poade amenda, in schimb, politistul DA, desigur la reclamatia presedintelui.
Mai dati-va cu lumea...
Va multumesc pentru raspunsuri, insa eu aici nu caut sa fac pe figuranta sau sa fac ceea ce nu trebuie, ci vreau doar sa stiu din punct de vedere LEGAL daca trebuie sa ii dam actele de identitate ca si chiriasi. In cartea de imobil normal figureaza proprietarul, nu noi, de aceea mi-e neclar.

Alte discuții în legătură

Buna seara,rog frumos sa imi raspundeti la intrebarea mea.m a ... Sturzu.lory@yahoo.com Sturzu.lory@yahoo.com Buna seara,rog frumos sa imi raspundeti la intrebarea mea.M a chemat d.l politist la sectie pentruo reclamatie de catre d.l presedinte a asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Decizie carte de imobil. user_ro user_ro Dacă o persoană NU a fost desemnată explicit prin decizie a adunării generale de la o asociație de proprietari, dar se ocupă de cartea de imobil i se ... (vezi toată discuția)
Presedintele imi cere contractul si viza de flotant alopici2005 alopici2005 buna ziua am si eu o intrebare : trebuie sa prezint contractul de inchiriere si viza de flotant presedintelui de asociatie pt un apartament inchiriat ? ... (vezi toată discuția)