Platesc intretinerea iarna 500 lei / lunar pt 1 pers la 2 camere in centrul Bucurestiului, cu centrala de termica de bloc, fara apometre sau repartitoare.
Conducerea ne baga cheltuieli extra de mii de lei in fiecare luna.
Pe langa asta mai calculeaza penalizari 0.2 % / zi ,adica 6% / luna, 72 % anual, ceea ce nici banca nu face, ci doar camatarii.
Imi calculeaza pe langa intretinerea de 500 ron, 200 ron penalizari doar pe aceasta luna, conform unor calcule stiute doar de ei.
Cand am calculat suma platita lor in ultimii 5 ani si suma care o cer ei , am constatat ca vor de la mine circa 4000 ron, care reprezinta penalizari.
Cum e posibil sa aibe tupeul sa ceara 6 % penalizari lunare si 72 % anuale si legea sa permita aceasta aberatie ?
Vreau sa stiu unde pot sa-i reclam si daca pot sa0i reclam la DNA.
Penalizarile au un coeficient mult mai mare decat dobanzile. In sine sunt notiuni diferite. Asa ca nu comparati penalizarile cu dobanzile bancare. Daca insa comparati penalizarile asociatiei cu penalizarile bancare - in caz ca nu platiti rata scadenta - veti constata o apropiere a valorii procentului.
0.2% / zi este legala si inscrisa in legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari.
Inainte de a face vreo reclamatie undeva, incercati sa va lamuriti din ce se compune suma ceruta pe lista de intretinere si cum vi se calculeaza penalizarile. Apoi, dupa ce va lamuriti, incercati sa achitati restanta, pentru ca altfel e greu sa gasiti intelegere oriunde veti reclama.
DNA nu se ocupa de problemele ivite in cadrul asociatiilor de proprietari.
La DNA se poate apela pentru fapte prevazute in legea penala cu privire la infracţiuni clasice de corupţie, cum sunt: luarea de mită, darea de mită, primirea de foloase necuvenite, traficul de influenţă, cumpărarea de influenţă
Care din aceste fapte se petrec in asociatia dumneavoastra?