Buna seara,
Va scriu in speranta ca cineva ma poate lamurii in legatura cu problema pe care o avem.
Tatal meu a fost ramas in urma cu plata intretinerii,o suma mare: peste 10.000 ron.Suma ce am achitat-o in 2 transe.In schimb au ramas penalizarile care azi este de 13.000 lei.
Nu s-a ajuns la judecata,in urma unor intelegeri cu asociatia de proprietari au hotarat de comun acord ca se va achita lunar minimum suma de 300 lei.Bun,intretinerea este 0 in schimb dupa spusele tatalui meu,penalizarile sunt atat de mari deoarece se penalizeaza si penalizarile.Este posibil asa ceva?
Va rog frumos sa ma lamuriti!
Va multumesc anticipat!
Faceti o solicitare scrisa catre presedintele asociatiei in care cereti sa nu se penalizeze penalizarile deoarece este interzis.
In caz contrar va veti adresa compartimentului de relatii cu asociatiile de proprietari din primarie.
De asemenea nu e posibil ca suma penalizarilor sa depaseasca sumele penalizate.
E posibil ca administratorul sa nu fi tinut cont de acest lucru si sa fi penalizat o cota de intretinere neachitata mai mult decat valoarea ei.
Conform dispozitii in vigoare penalizarile nu pot depasi suma de baza la care au fost aplicate
Tot conform dispozitii in vigoare,ordinea de stingere a datoriilor obliga achitarea concomitenta suma de baza+penalitatea aplicata
In speta dvs rezulta ca a fost achitata restanta - fara insa a se achita si penalitatea aferenta,
astfel ca dvs ati ramas in evidenta asociatiei de proprietari cu sume cu titlu de restanta care automat genereaza penalitati
Contactati presedintele de asociatie si analizati responsabil fisa apartamentului obligatiile impuse si sumele achitate de dvs
In temeiul disp HG nr 1588/2007 art 12 A al c si d,formulati contestatie la valoarea impusa in lista de intretinere,in termen de 10 zile de la afisarea acesteia
Presedintele de asociatie are obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile