avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizarea penalizarilor??Este posibil asa ceva?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizarea penalizarilor??Este posibil asa ceva?

Buna seara,
Va scriu in speranta ca cineva ma poate lamurii in legatura cu problema pe care o avem.
Tatal meu a fost ramas in urma cu plata intretinerii,o suma mare: peste 10.000 ron.Suma ce am achitat-o in 2 transe.In schimb au ramas penalizarile care azi este de 13.000 lei.
Nu s-a ajuns la judecata,in urma unor intelegeri cu asociatia de proprietari au hotarat de comun acord ca se va achita lunar minimum suma de 300 lei.Bun,intretinerea este 0 in schimb dupa spusele tatalui meu,penalizarile sunt atat de mari deoarece se penalizeaza si penalizarile.Este posibil asa ceva?
Va rog frumos sa ma lamuriti!
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2015
BabyBlue9012, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:16, 1 Iunie 2015
Puteti incerca o negociere cu acest comitet: penalizarea de 0.20 %/zi este foarte mare; ea inseamna 72 %/an. Azi nicio banca nu mai da astfel de dobanzi. In aceasta idee puteti sa le solicitai celor din comitet o reducere a acestor pretentii.

BabyBlue9012 a scris:
Tatal meu a fost ramas in urma cu plata intretinerii,o suma mare: peste 10.000 ron.Suma ce am achitat-o in 2 transe.In schimb au ramas penalizarile care azi este de 13.000 lei.
Nu s-a ajuns la judecata,in urma unor intelegeri cu asociatia de proprietari au hotarat de comun acord ca se va achita lunar minimum suma de 300 lei

Peste 10.000 ron poate insemna oricat de mult, poate chiar 13.000 - 15.000 ron.
Apoi intre data platii primei transe si data platii celei de a doua transe s-au mai acumulat ceva restante la intretinere. Depinde la ce interval de timp s-a achitat cea de a doua transa.
Iar daca a fost o intelegere cu asociatia, ce sume erau de plata ca restanta si ce sume erau de plata ca penalizari, la data intelegerii?
Ati achitat acele sume asa cum v-ati inteles?
Prin intelegerea facuta cu asociatia ati convenit cumva inghetarea penalizarilor, sistarea aplicarii in continuarea a penalizarilor sau nu?
Toate acestea trebuia sa le aveti in vedere atunci cand ati incheiata intelegerea cu asociatia si ambele parti (restantierul si asociatia) trebuie sa respecte intelegerea.

Ultima modificare: Duminică, 31 Mai 2015
Adriantot, moderator
amvirdan a scris:

.... Azi nicio banca nu mai da astfel de dobanzi...

Penalizarile nu sunt dobanzi.
Bancile au si ele penalizari (pe langa dobanzile la credit) si sunt la fel de mari daca creditul nu este platit la timp.
Nu confundati dobanda cu penalizarea.

Iar cine considera ca, pe ansamblu, dobanzi plus penalizari la banci sunt mai mici decat penalizarea de la asociatie, poate face un credit de nevoi personale, chiar o refinantare ale unor credite mai vechi, la banca din care sa plateasca restantele la asociatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta intretinere, penalitati- mod de calcul marinaalexandrescu marinaalexandrescu Buna seara, Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema. Din motive personale din noiembrie 2013 am avut probleme cu plata intretinerii si am ramas ... (vezi toată discuția)
Penalitati - asoc. proprietari ContSters143145 ContSters143145 Este legal ca asociatiile de proprietari incaseze sume cu titlul de penalitati chiar daca nu platesc la randul lor penalitati furnizorilor? La solicitarea ... (vezi toată discuția)
Calculul penalizarilor de la furnizorii de utilitati inat inat Buna ziua, Va rog sa-mi explicati cum se calculeaza penalizarile de la furnizori in situatia in care asociatia de proprietari aplica 2%/zi penalizare de ... (vezi toată discuția)