avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acord vacanta in strainatate refuzat de mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acord vacanta in strainatate refuzat de mama

Buna ziua.
Doresc sa stiu cum pot iesi legal cu copilul meu in afara tarii in vacanta
Precizez ca sunt divortat si copilul a fost incredintat mamei eu avand program de vizita. Fosta sotie nu vrea sa imi dea procura pt. a lua copilul in vacanta. Cum pot, legal, sa obtin acest accord? Nu are motive sa nu imi dea copilul in vacanta, insa se incapataneaza si din orgoliu nici nu vrea sa auda. Copilul doreste in aceasta vacanta (are 11 ani). Va rog recomandari. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:46, 13 Februarie 2016
Actiune prin care instanta sa pronunte o hotarare care sa suplineasca acordul mamei pentru excursia in strainatate. Aceasta in masura in care exista perioada necesara unei astfel de actiuni pana la data plecarii in excursie. Se vor administra probe, la varsta aceasta poate fi audiat si minorul iar instanta va decide daca este in interesul superior al minorului sa mearga in strainatate cu dvs
Multumesc. Exista posibilitatea de a se judeca si in regim de urgenta?
Da. Se introduce ordonanta presedintiala
Teoretic da,practic este greu de spus in functie de gradul de incarcare al instantei respective.
Multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Pasaport minor- suplinire acord tata alexandrabichito1989 alexandrabichito1989 Buna seara as vrea sa ma ajutati.sunt divortata din 2012 copilul mia fost incredintat mie dar custodia este comuna .eu locuiesc in spania cu copilul de 4 ani ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala scoatere minor din țară valeriastaicu valeriastaicu Buna ziua am divortat in ian 2015, exista o hotarare judecatoreasca in acest sens prin care imi este incredintata minora spre crestere, domiciliul ei acelasi ... (vezi toată discuția)
Fosta sotie nu-mi da declaratie notariala sa pot pleca cu minorul in vacanta. laurentiu1974 laurentiu1974 Buna ziua, Vrea sa plec cu baiatul in vacanta si fosta sotie nu vrea sa-mi dea declaratie notariala si imputernicire sa pot merge cu minorul in vacanta.Pot ... (vezi toată discuția)