avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hotarare- interzicerea exercitării dreptului de a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hotarare- interzicerea exercitării dreptului de a conduce vehicule de categoria B

buna ziua!
Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. 1 Cod penal rap. la art. 396 alin. 10 Cod proc. penală condamnă pe inculpatul Rusu Mihai Bogdan, fără antecedente penale la pedeapsa amenzii în cuantum de 7.000 lei (200 zile * 35 lei/zi amendă) pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influen?a alcoolului. În temeiul art. 66 alin. 1 lit. i) C.pen. 2009 coroborat cu art. 68 alin. 1 lit. a) C.pen. 2009 aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a conduce vehicule de categoria B, pe o perioadă de 2 (doi) ani, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.""

Observ in aceasta sentinta ca judecatorul interzice dreptul de a conduce vehicule cat. b. Poate sa dea examen sa isi ia carnet pentru categoria a?
Cred ca se poate daca asa scrie in hotarare, sa intrebe si la politie, oricum dupa 6 luni de la achitarea amenzii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis anulat pentru alcool paulandreistoica paulandreistoica Pot da examen dupa un an de la ramanerea definitiva a sentintei? Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere Solutia pe scurt: În baza art. 396 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am primit această sentință și nu știu mi a fost ... C3rberus C3rberus Buna ziua am primit această sentință și nu știu mi a fost anulat permisul de conducere . Atașez aici și ceea ce am primit . Țin să precizez că nu ... (vezi toată discuția)
Condamnare fara acord de recunostere maxy2018 maxy2018 Complet: C9 Penal Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere Solutia pe scurt: În baza art. 336 al.1 C.p. cu aplic. art. 396 alin. 10 CPP, ... (vezi toată discuția)