avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Control ANAF - facturi si devize
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Control ANAF - facturi si devize

Buna ziua,

Am un PFA platitor de TVA si cu ocazia ultimei inspectii fiscale partiale din partea inspectorilor ANAF, mi-au fost "date jos" toate facturile cu intretinerea autoturismului si a computerului, pe motiv ca n-am in spatele facturilor, devize sau ordine de reparatii. Mentionez ca am contract de comodat pe auto si computerul a fost achizitionat pe PFA si inregistrat in registrul inventar.
In acest caz, intrebarea mea catre dvs. este: o factura de prestari servicii si piese, nu este deductibila daca nu are un deviz in spate? Nu este suficient sa depun contabilei factura si chitanta (bonul fiscal) aferent unei reparatii?

Multumesc anticipat.

Mihai Sorin

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile pfa ContSters166949 ContSters166949 De curand am deschis un PFA cu activitatea principala Administrarea Imobilelor pe baza de contract sau comision. Am facut contrect de comodat pentru apartament ... (vezi toată discuția)
Anulare factura de catre garda financiara vasilemb vasilemb Buna ziua, Recent am avut un control inopinat de la Garda Financiara datorita unei societati cu care am lucrat acum mai bine de 8 luni. Ideea este ca dupa ... (vezi toată discuția)
Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)