avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inmatriculare masina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inmatriculare masina

Buna ziua !
Vreau sa cumpar o masina care este inmatriculata in Romania in anul 2006, deci nu a avut taxa platita.
Intrebarea ar fi se poate da statul in judecata pt taxa de prima inmatriculare fara a mai fi platita ?
Va multumesc anticipat, astept un raspuns din partea dvs
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 12:50, 14 Februarie 2016
In principu, da, taxa trebuie platita , daca a avut un singur propietar in acte. Pt ca In Romania este obligatorie plata timbrului de mediu pentru mai multe situatii in care se gasesc masinile in momentul schimbarii proprietarilor : cele cumparate noi din Romania si inmatriculate intre 2008 – 2009, cele cumparate noi din Romania si inmatriculate inainte de 2007 si cele importate in Romania inainte de 2007 (pentru care s-a platit doar taxa vamala, pt ca Romania nu era in UE).
Sunt niste exceptari , a fost declarata neconstitutionala in unele situatii, dar este in vigoare .

Puteti calcula taxa aici : [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto lucian35 lucian35 Buna ziua, mi-am inmatriculat masina in Decembrie anului 2006, adusa din Germania. La vremea respectiva se numea \\" taxe vamale \\" , pe care le-am platit. ... (vezi toată discuția)
Plata timbru de mediu savysb savysb Urmeaza sa achizitionez o masina, inmatriculata prima data in Romania in 2007. Citez: Conform reglementărilor legale privind timbrul de mediu pentru ... (vezi toată discuția)
Am platit taxa de prima inmatriculare in 2011, la vanzarea masinii se mai plateste timbrul de mediu? stanley stanley In decembrie 2011 am inmatriculat masina platind taxa de mediu valabila la acel moment. Daca vand acum masina, cumparatorul va avea de platit timbrul de mediu ... (vezi toată discuția)