avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... In cat timp de la neplata abonamentelor de tel mobila ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

In cat timp de la neplata abonamentelor de tel mobila se pune poprirea?

Bun gasit!Am avut trei abonamente la telefonie mobila,nu conteaza detaliile,ideea e ca dupa ce le-am platit cateva luni a intervenit o problema financiara si nu am mai putut plati.Imi poate spune va rog frumos,cineva care stie cam dupa cat timp de la neplata se pune poprirea si avand o pensie de boala de 640,cat din pensie m-i se va lua?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:41, 22 Februarie 2016
Intai trebuie sa obtina un titlu executoriu si abia apoi se va ajunge la poprire. Pt asta, trebuie sa va actioneze in judecata.
De cat timp dateaza aceste datorii ? Tocmai detaliile conteaza..
Daca nu poate fi vb de prescriptie, e in interesul dvs sa va intelegeti sa platiti datoria in transe lunare, altfel veti datora si cheltuieli de judecata si apoi de executare.
Daca datoria va depasi 10 mii de lei, se poate vb si de o executare imobiliara, daca e cazul.
Daca se va pune poprire pe pensie, avand in vedere ca pensia e mai mica decat salariul minim net pe ec, poprirea se va infiinta pe diferenta care depseste jumatate din salariul minim net. Daca e vb de un singur titlu executoriu, poprirea va fi de 1/3, daca se va emite cate o hotarare pt fiecare abonament - nu stiu daca aveti un singur furnizor sau mai multi, poprirea va fi de pana la 1/2.
Multumesc mult pentru amabilitatea de a imi oferi un raspuns atat de detaliat.Nu am mai platit din Decembrie anul trecut asa ca nuu se pune problema prescriptiei.Asadar daca am inteles eu bine imi pot pune poprire numai pe suma de 90 de lei?Am la doua companii abonament.
Ultima modificare: Duminică, 14 Februarie 2016
cetateanulanonim, utilizator
art 728cpc
(3) Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.
asta inseamna ca
785 e acum minim net pe ec pe jumatate e 392.5.
640-392.5=247.5
poprire se infiinteaza pe 1/2 din suma de 247.5, asta insemnand o retinere de 124 de lei.
Inaca odata multe multumiri,acum sunt pe deplin lamurit.Numai bine!
Daca pe langa pensie am si indemnizatie de handicap 270 lei,se ia si aceasta in calcul cand se pune poprirea?

Alte discuții în legătură

Executare silita NUTUGELU NUTUGELU Am salariu net 100 lei. Am retineri (CAR) 10 lei. Cat poate sa fie poprirea in urma unui titlu executoriu? Multumesc. (vezi toată discuția)
Retineri pensie de invaliditate ianchis ianchis se poate retine din pensia de invaliditate revizuibila cheltuieli de judecata si taxe de excecutare silita ? (vezi toată discuția)
Poprire vyoletta vyoletta indemnizatia de sot supravietuitor poate fi poprita?mama mea primeste pensia de urmas dupa tata 374 lei si indemnizatia de vaduva de 113 lei intr-un cont ... (vezi toată discuția)