avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrare salariu in CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrare salariu in CIM

Buna ziua,

Sunt in somaj pana in iunie 2016 si urmeaza sa ma angajez , dar angajatorul respectiv vrea sa-mi faca CIM cu 4 ore pe una din societatile pe care le detine si un alt CIM cu 4 ore pe o alta societate tot a sa. Functia pe care o voi ocupa am inteles ca va fi conform studiilor mele (superioare), iar salariul brut va fi de 600 lei pe fiecare CIM.
1. Este corect salariul brut pentru 4 ore pentru functii cu studii superioare?
2. O sa mai beneficiez de cei 30% din indemnizatia de somaj pana in iunie daca voi avea 2 CIM a cate 4ore fiecare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:24, 15 Februarie 2016
1. Nu exista salariu minim brut pe economie pentru studii superioare.

Angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii acelei functii.

Incepand cu 01.01.2011, nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare in lipsa unor ccm-uri aplicabile acestora.

Astfel de la 01.07.2015, salariul minim brut este de 1050 lei, indiferent de studiile necesare ocuparii unei functii, pentru un program de 8 ore/zi.

2. Trebuie sa va incadrati cu norma intreaga pentru a beneficia din momentul angajarii pana la sfarsitul perioadei pentru care erati indreptatita sa primiti indemnizatia de somaj, vde o suma lunara, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, reprezentand 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj, stabilita si, dupa caz, reactualizata conform legii.
In acest sens, se exprima art.72 alin.1 din Legea 76/2002 :

Art.72 din Legea nr.76/2002
(1) Persoanele prevăzute la art. 17 alin. (1), cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizaţia de şomaj, potrivit legii, şi care se angajează cu normă întreagă, conform prevederilor legale în vigoare, şi, ca urmare a angajării, le încetează plata indemnizaţiei de şomaj, beneficiază, din momentul angajării până la sfârşitul perioadei pentru care erau îndreptăţite să primească indemnizaţia de şomaj, de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj, stabilită şi, după caz, reactualizată conform legii.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu si ajutor de somaj cgoras cgoras Am angajat cu contract pe durata nedeterminata 8 ore/zi o persoana care era la data angajarii in somaj. Acum primeste si salariu, dar si 30% din ajutorul de ... (vezi toată discuția)
Stimulare someri mihaitzab mihaitzab buna seara va rog sa imi confirmati informatia: un somer este stimulat daca se angajeaza, cu un procent din valoarea somajului? daca da, cat e procentul? ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie de somaj hp777 hp777 Buna ziua. Doresc sa stiu daca un unchi care este in somaj si beneficiaza de indemnizatie in mun. X, in urma unui concurs a fost incadrat in mun. Y (JUDETE ... (vezi toată discuția)