avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzati in grup de furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzati in grup de furt

Suntem o gasca de vreo 5 familii si ne-am adunat la un gratar la una din familii.Toate bune si frumoase neam distrat pe cinste,numai ca a doua zi am fost anunta-ti de gazde ca din noptiera ia disparut 800 sute lei care erau intr-un plic.Plicul la gasit gol.Atunci noi celelalte 4 familii i-am spus sa cheme politia si sa prelevez-e probe,sa ia amprente ca sa vedem cine trebuie eliminat din gasca.Gazda nu a vrut in ziua aceia sa cheme politia.Din spusele gazdei a doua zi a fost la politie si politia ar fi spusa ca daca nu este fortata nici o usa sau geam ei nu poate sa ia amprente de pe plic,noptiera etc.intrbare:este posibil ca un politist sa iti spuna ca nu vine sa ia amprente la fata locului decat daca este furt prin fortarea geamului sau a usilor? Mentionez ca nu a facut nici o plangere scrisa doar a discutat cu un politist de la furturi si ca bani ii avea undeva la etaj unde au dormitorul si unde noi nu aveam ce cauta.Oare daca hotul intra sa il fure el statea sa ia numai bani si plicul sa-l lase tot in noptiera?Tot din spusele gazdei sub acel plic mai erau 3000 lei de care hotul nu sa atins.Oare cum putem noi rezolva aceasta situatie??????????
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:31, 18 Februarie 2016
mariu43 a scris:

Oare cum putem noi rezolva aceasta situatie??????????

Se poate rezolva astfel:
1) Stand cu mainile in san si asteptand sa treaba timpul (este metoda cea mai folosita).
2) Mergand toti 10 la popa si cu mana pe cruce sa zica fiecare daca a furat au ba.
sau
3) Persoana vatamata sa mearga la politie cu o hartie in mana numita plangere si sa o depuna acolo si sa ia un numar de inregistrare. Asta-i tot.
1.tocmai asta ii problema "NU VREM SA STAM CU MAINILE IN SAN".2.ar fii mai indicat sa se poata lua amprente ca este mai sigur decat cu POPA.3.persoana vatamata nu prea vrea sa mearga la politie(oare ascunde ceva?),noi ceilalti nu avem de unde sa stim unde isi tine el bani in casa si ar fii cam al 20 chef la el acasa.
mariu43 a scris:

2.ar fii mai indicat sa se poata lua amprente ca este mai sigur decat cu POPA

Daca vine police sa ia amprente, ii umple casa gazdei de praf alb de o sa injure un an de aici incolo si daca nici nu gaseste nimic, o sa injure si mai tare, dar ma rog, e treaba lui.


mariu43 a scris:
3.persoana vatamata nu prea vrea sa mearga la politie(oare ascunde ceva?),noi ceilalti nu avem de unde sa stim unde isi tine el bani in casa si ar fii cam al 20 chef la el acasa.

Nu vrea, nu vrea, asta e, daca vrea sa reclame ceva trebuie sa depuna plangere, a fost gazda normal el trebuie sa depuna plangere, nu stiu ce sa zic, puteti incerca sa depuneti plangere unul din cei 8 care ati fost acolo si sa vedeti daca se pune sau nu in miscare actiunea penala, insa normal gazda trebuie sa se mobilizeze.
Pai...daca mai erau 3000 lei si hotul nu i-a luat nu cred ca aveti ce sa rezolvati.
Probabil ca de aceea si politia nu se implica...

Sau poate ca fiind prieteni hotul a luat doar atata cat avea nevoie...

Se pot lua amprente si daca nu s-a fortat usa.
mariu43 a scris:

...ar fii cam al 20 chef la el acasa.


A gasit omul o solutie pentru stoparea chefurilor!

Daca hotul este unul dintre participanti inseamna ca s-a gandit sa lase cei 3000 ptr chefurile viitoare.



Alte discuții în legătură

Suspect de tentativa de incendiere DanCristian199 DanCristian199 Buna seara! Am o vecina cu care m am certat mai demult si mi a adresat injurii,toate astea pentru ca eu am facut o sesizare la poliție în legătură cu ... (vezi toată discuția)
Intimidare - distrugere - agresiune askator askator Societatea comerciala pe care o administrez are cateva probleme. As dori, daca poate cineva sa imi dea niste sfaturi. Rog scuze pentru lunga relatare. Ne ... (vezi toată discuția)
Investigații private recunoscute în penal blondu2 blondu2 Buna seara, Mama mea a avut o problema, cu un barbat, acesta sa dus peste ea de cateva orii, astazi am mers la politie sa-i facem dosar penal pentru ... (vezi toată discuția)