avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... somatie auto abandonat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

somatie auto abandonat

Am primit de la primarie o somatie prin care mi se aduce la cunostinta ca trebuie sa-mi mut masina ( nu stiu unde) pentru ca agentii constatatori au declarat-o abandonata sau, daca nu dau curs somatiei, mi-o trec in proprietatea autoritatii locale si platesc si o amenda de 10-20 mil. Nu stiu pe ce s-au bazat cind au declarat-o asa, avind in vedere ca locuiesc in bloc de 30 de ani, masina o parchez de cind o am in spatele blocului, la fel ca toti ceilalti locatari, o folosesc cind am nevoie, nu tot timpul, i-am platit la zi impozitul, i-am facut RCA 2005, i-am luat rovigneta... Doar pentru ca in ziua respectiva avea un cauciuc moale sau era prafuita poate fi declarata abandonata si ca imi exprim fara echivoc intentia de a nu-mi mai folosi drepturile asupra ei? Mi se pare un abuz.
Legea care vezi doamne reglementeaza problema este legea 421/2002, care pur si simplu mi se pare ca da dreptul primariei sa declare abandonata orice masina pe care o doreste fara ca nimeni sa nu poata contesta asta.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Pot contesta actiunea primariei? Pot dovedi cu acte ca nu mi-am abandonat masina ci doar o tin parcata ca toata lumea, pentru ca nu o pot lua la etajul 8, in casa. Unde ma pot adresa sa imi exprim nemultumirea ca mi se incalca un drept, aproape ca percep asta ca pe un atentat la proprietate. Mi se mai garanteaza proprietatea in statul asta?
Va rog mult sa imi dati un sfat.
umflati-i roata si eventual lasati pe bord si o coala pe care sa scrieti "acest autoturism nu este abandonat". Verificati insa daca o parcati regulamentar (adica intr-un loc permis). Daca o salta aveti mari sanse sa o recuperati, fara taxe si eventual si cu ceva daune.
Va multumesc mult pentru sfat. Am sa-i calc totusi sa-mi apar interesul. Nu am timp de complicatii.
Multumiri inca o data

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuri de parcare DragosMir DragosMir Buna ziua, Locuiesc la etajul 2 intr-un bloc nou construit, terenul din jurul blocului este comun (proprietatea blocului), vecinul de la parter are 2 ... (vezi toată discuția)
Masini abandonate 421/2002 suspectul suspectul Detin un autoturism pe care il tin parcat in fata casei parintilor mei. Deoarece nu prea am avut nevoie de el si nevrand sa il echipez pentru iarna, l-am lasat ... (vezi toată discuția)
Somatie ridicare auto Ydam Ydam Sunt posesorul unui autoturism pe care il tin parcat in fata blocului. M-am trezit cu o somatie de la politia locala(lipita pe parbriz) prin care ma someaza ... (vezi toată discuția)