Ma confrunt cu o problema in aceste zile . Pe scurt 2 societati comerciale au semnat un acord de fuziune prin absortie. Acordul a fost autentificat la notar si depus la Registrul Comertului. Societatea absorbita fiind radiata. De asemenea societatea absorbita detine 2 contracte de garantie reala imobiliara (pe 2 apartamente). La aprox 2 luni dupa fuziune, s a depus o cerere la OCPI de catre societatea care a preluat toate drepturile si obligatiile societatii radiate pentru inscrierea in cartea funciara a acestui drept. S a depus acordul, taxa, cererea etc...numai ca OCPI ul a respins cererea motivatia fiind in principal bazata pe Art 35 aliniatul 1 din legea 7/1996 (cadastrului)...in interpretarea acestuia fiind ca notarul ar fi avut 24 de ore sa efectueze demersul respectiv de la momentul autentificarii acordului de fuziune. Vin si intreb ( eu personal stiind ca nu exista un termen exact in care sa fi fost obligat sa efectuez inscrierea pe numele societatii absorbante)
1. Are temei legal???? sau a interpretat gresit......
2. Daca da.....ce se intampla in acest caz cu garantiile....ele ramand pe o societate care acum este de fapt radiata.....cum le pot recupera? se mai pot recupera?
3. Daca nu ....pe ce ar trebui sa ma axez in cererea de reexaminare? (art de lege).
Multumesc !
Fuziune firme
saaa
Salutare tuturor!
Am si eu 2 firme dintre care una a inceput sa mearga foarte prost. As vrea sa fac o fuziune intre cele doua firme, cea care merge mai bine ... (vezi toată discuția)