avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acþiune în litigiu de muncã
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acþiune în litigiu de muncã

În perioada 1995 - iunie 2011 am fost salariata societăţii de asigurare X. La data de 01.06.2011 mi s-a desfăcut contractul de muncă datorită faptului că mi s-a desfiinţat postul. În prezent beneficiez de indemnizaţie de şomaj. Datorită faptului că pe perioada cât am fost angajată la această societate mi s-a acordat greşit sporul sporul de vechime, respecziv 5% în loc de 25%.
Intenţionez să formulez o acţiune şi să solicit la tribunal ob ligarea societăţii la plata diferenţei sporului de vechime de 20% pe ultimii 3 ani. Între timp am aflat că societatea la care am lucrat a fost absorbită de societatea de asigurare Y, care a preluat personalul care a mai rămas. Pentru recuperarea prejudiciului suferit de mine pot să acţionez în judecată societatea Y ? Care este temeiul legal ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:18, 14 Octombrie 2011
Da, puteti. Temeiul legal il constituie prevederile art. 235 din Codul civil (intrat in vigoare la 01.10.2011): "(1)In cazul absorbtiei, drepturile si obligatiile persoanei juridice absorbite se transfera in patrimoniul persoanei juridice care o absoarbe".
Succes!
Inainte de a actiona in judecata , ar trebui sa vedeti care sunt reglementarile interne cu privire la acordarea sporului de vechime (ccm aplicabil angajatorui, reg.intern al acestuia etc.)

Obligatiile incumba de la data absorbtiei si nu anterior acesteia ... prin urmare, exista posibilitatea de a fi respinsa cererea ca fiind introdusa impotriva unei persoane fara calitatea juridica pasiva.
Revin şi precizez că nu este vorba de absorbţie ci de fuziune.
Absortia = fuziune ... Fuziunea prin absorbtie se realizeaza atunci când o societate, numita societate absorbanta, absoarbe una sau mai multe societati, numite societati absorbite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emblema sucursala georgelgica georgelgica In urma fuziunii dintre soc X si Y, X devine sucursala a soc Y. In aceste conditii, sucursala va prelua emblema societatii mama? (vezi toată discuția)
Posibilitate fuziune intre fundatie si asociatie bizantin84 bizantin84 este posibila fuziunea prin absorbtie intre o Fundatie si o Asociatie?? Ordonandata 26/2000 nu mentioneaza nimic cu privire la acest aspect. va multumesc!!:)) (vezi toată discuția)
Absorbtie cristianus cristianus Am si eu niste intrebari daca poate cineva sa-mi raspunda. In cazul fuziunii prin absortie a unei alte soc. com. se poate contopii si cifra de afaceri? adica ... (vezi toată discuția)