avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Emblema sucursala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Emblema sucursala

In urma fuziunii dintre soc X si Y, X devine sucursala a soc Y. In aceste conditii, sucursala va prelua emblema societatii mama?
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 12:38, 9 Aprilie 2009
Buna ziua.Bineinteles ca va prelua emblema persoanei juridice in cazul dvs emblema societatii Y
Daca aceasta prevedere este prevazuta in actul constitutiv al societatii Y.
in cazul fuziunii prin absorbtie , cum este cazul de fata, Y o absoarbe pe X. O fuziune prin absorbtie implica combinarea a doua companii, cumparatorul/investitorul care este compania absorbanta si compania absorbita. Cumparatorul absoarbe toate bunurile, creantele si datoriile companiei absorbite si isi asuma afacerile acesteia. Compania absorbita isi pierde existenta independenta, devenind o subsidiara a cumparatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acþiune în litigiu de muncã machis machis În perioada 1995 - iunie 2011 am fost salariata societăţii de asigurare X. La data de 01.06.2011 mi s-a desfăcut contractul de muncă datorită faptului ... (vezi toată discuția)
Absorbtie cristianus cristianus Am si eu niste intrebari daca poate cineva sa-mi raspunda. In cazul fuziunii prin absortie a unei alte soc. com. se poate contopii si cifra de afaceri? adica ... (vezi toată discuția)
Fuziune - angajatii societatilor implicate AnnaM AnnaM Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: 2 societati (firme mama), ambele cu sucursale in Romania in orase diferite, fuzioneaza prin absorbtie in ... (vezi toată discuția)