avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Fuziune - angajatii societatilor implicate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Fuziune - angajatii societatilor implicate

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta:

2 societati (firme mama), ambele cu sucursale in Romania in orase diferite, fuzioneaza prin absorbtie in strainatate. Ca urmare a fuziunii societatea absorbita "X" isi inceteaza existenta, prin urmare si sucursala societatii "X" din Romania isi inceteaza existenta. Sucursala societatii absorbanta "Y" trebuie sa preia angajatii sucursalei "X".

De la ORC am fost informati ca sucursala absorbanta "Y" poate sa deschida birou de lucru la sediul sucursalei "X"(pentru angajatii care deja lucreaza la acolo) doar dupa ce sucursala "X" se radiaza. In toata aceasta perioada (din momentul radierii pana in momentul in care sucursala "Y" isi deschide birou de lucru) care este locul de munca al angajatilor? Sucursala "X" isi inceteaza existenta ... dar sucursala absorbanta "Y" nu are inca deschis in localitatea respectiva un birou de lucru.

A mai intalnit cineva o asemenea situatie? Multumesc

Alte discuții în legătură

Fuziune prin absorbtie silvia stanescu silvia stanescu am 2 firme srl.doresc ca o firma sa fie absorbita de cealalta.Cat dureaza? doresc sa cunosc firme specializate in efectuarea absorbtiei si preturi=taxe la ... (vezi toată discuția)
Emblema sucursala georgelgica georgelgica In urma fuziunii dintre soc X si Y, X devine sucursala a soc Y. In aceste conditii, sucursala va prelua emblema societatii mama? (vezi toată discuția)
Absorbtie cristianus cristianus Am si eu niste intrebari daca poate cineva sa-mi raspunda. In cazul fuziunii prin absortie a unei alte soc. com. se poate contopii si cifra de afaceri? adica ... (vezi toată discuția)