avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale fuziune prin absorbtie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

fuziune prin absorbtie

am 2 firme srl.doresc ca o firma sa fie absorbita de cealalta.Cat dureaza? doresc sa cunosc firme specializate in efectuarea absorbtiei si preturi=taxe la stat+onorarii
Cel mai recent răspuns: neli_2010 , utilizator 13:21, 23 Iulie 2010
Depinde, pana se obtine hot. AGA a ambelor societati, proiectul de fuziune, acceptat si publicat ca urmare a incheierii de la ORC, apoi actele aditionale, prin care se mareste patrimoniul societatii absorbante, radierea societatii absorbite, etc.

Apelati la orice avocat ori consilier juridic si va v-a consilia si asista in demersul d-voastra.
Buna ziua d-na Stanescu,

M-ar interesa si pe mine informatiile pe care le cereati aici, in cazul ca ati reusit sa intrati in posesia lor.
o fuziune poate dura intre 2 si mai multe luni. initial se fac 2 hot , cate una pt fiecare societate prin care se hotaraste fuziunea. restul pasilor ii gasiti in onrc la formalitati.
oricum aveti nevoie de rabdare si de bani. daca in cadrul activelor societatii ce va fi absorbita exista bunuri imobiliare, documentele privind fuziunea vor fi facute in forma autentica si vor fi specificate expres aceste bunuri. in caz contrar, dupa absorbtie nu veti putea face inscrierea in cartea funciara pe umele societatii absorbante.(m-am lovit de aceasta situatie). cel mai bine ar fi sa luati legatura cu o persoana care stie ce are de facut sau chiar la asistenta la r.c.. veti avea nevoie si de un proiect de fuziune, de un raport intocmit de un expert contabil pe baza bilanturilor celor 2 societati
Buna ziua d-na Mazare,

Va multumesc mult pentru raspuns.
In cazul meu situatia e cam asa: 2 societati comerciale X si Y. Doresc ca dupa fuziune prin absorbtia societatii Y sa ramana doar societatea X. (si aici am o alta intrebare: Pentru ca societatea X sa ramana doar cu asociatii initiali fara cei din societatea absorbita Y, eu vad doua solutii:
1. X cumpara pe Y - ceea ce inseamna schimbarea asociatilor ......deci oricum cheltuiala si timp cu ORC . Dupa cumparare se face fuziunea prin absorbtie , ramanand in acest fel doar societatea X , cu asociatii initiali .
sau
2. Se face fuziunea , rezultand societatea X avand ca asociati asociatii initiali plus cei din societatea Y dupa care asociatii din Y cesioneaza partea lor celor din X (si din nou intervin aici taxe ORC.)

Daca e asa , atunci as prefera varianta 1 in care se face mai intai cumpararea . Estimez aici niste costuri in jur de 250-300 euro, dupa care ar urma fuziunea.
Formalitatile de pe site-ul ORC le cunosc , consultanta cei de la ORC pe aceasta problema nu imi ofera (personal am fost trimisa de la un birou la altul fara a putea afla nimic de la ei.).
Ceea ce as vrea sa stiu este cat m-ar mai putea costa fuziunea daca as apela la un consultant considerand varianta 1, in care deja asociatii sunt aceiasi, iar societatea Y nu are datorii , nu exista bunuri mobiliare, de fapt activele imobilizate sunt pe zerosi nu exista nici angajati. In aceasta situatie daca pe langa hotararile AGA , asa cum am vazut in documentatia de pe site-ul ORC societatile dau si acea declaratie cum ca se renunta la expertiza (de asta iar nu sunt sigura ca am vazut tot aici pe forum niste discutii...) deci vreau sa spun considerand cea mai simpla varianta posibila, cat m-ar putea costa consultanta? As dori tare mult sa stiu cam care ar fi costurile minime ca sa aleg eventual o alta varianta. Stiu ca la aceasta consultanta ar trebui sa mai adaug costurile de la Registru (publicarea proiectului de fuziune in Monitorul Oficial care am inteles ca se taxeaza cu 100 Ron pe pagina de 2000 de caractere).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuziune societati comerciale dana_ludmila dana_ludmila In caz de fuziune AGA se pronunta printr-o hot asupra proiectului, conform art.244 din L31/1990 si o alata hot privind fuziunea art.242 di aceeasi lege? Sau ... (vezi toată discuția)
Intabulare bunuri fuziune proiect autentificat cu societate absorbita radiata Acon Insolvency Group SPRL Acon Insolvency Group SPRL In temeiul art. 24 pct. 5 lit. d din legea 7/1996, pentru intabulare ca urmare a reorganizarii prin fuziune se solicita si proiecul in forma ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga la o societate pe actiuni hajnyci hajnyci Buna ziua! va rog sa-mi spuneti si mie ce trebuie sa contina o hatarare AGA in cazul unei S.A. privind fuziunea. Sunt doua firme, una absoarbe pe alta, defapt ... (vezi toată discuția)